1KOMMA5° avaa tutkimus- ja kehityskeskuksen Berliinissä

Julkaisija
Tanise Mondejar
Päivitetty
Lukuaika
4 min

•           1KOMMA5° luo 200 työpaikkaa uudessa toimipaikassa.

•           Kehittäjät työskentelevät TechLabissa "Heartbeat" -energia-alustan ja tekoälypohjaisten sovellusten parissa taloudellisen tehokkuuden optimoimiseksi.

•           Kansanedustaja Thomas Heilmann (CDU, ilmastoallianssi) ja piirinjohtaja Martin Hikel (SPD) avasivat Berliinin toimipaikan yhdessä toimitusjohtaja Philipp Schröderin kanssa.

Berliini, Saksa, 20. toukokuuta 2024 – 1KOMMA5°, Euroopan johtava puhdastekniikan aloittava yritys CO2-neutraalin energiantuotannon, lämmön ja liikkuvuuden alalla, avaa uuden tutkimus- ja kehityskeskuksen (R&D) Berliinissä. Saksan liittopäivän jäsen ja Ilmastoallianssin (CDU) puheenjohtaja Thomas Heilmann sekä Berliinin Neuköllnin piirinjohtaja Martin Hikel (SPD) olivat mukana virallisessa avajaisissa. Uuden kehityskeskuksen myötä 1KOMMA5° luo 200 korkealaatuista työpaikkaa pääkaupungissa. Hampurissa sijaitseva yritys ilmoitti myös aikovansa kasvattaa nykyistä 2 000 työntekijäänsä vuoteen 2025 mennessä yhteensä 3 000:een.

”Yhdistämällä tuote- ja ohjelmistokehityksen R&D-keskus on ainutlaatuinen energiasektorilla, ja uusi sijainti mahdollistaa teknologisen johtoasemamme laajentamisen. Samalla rakennamme täällä pohjaa sille, että energia-alustamme Heartbeat voi tulla keskeiseksi energia tuotteeksi miljoonille asiakkaille,” sanoo 1KOMMA5°:n toinen perustaja ja toimitusjohtaja Philipp Schröder.

Thomas Heilmann totesi avajaispuheessaan: ”1KOMMA5° asettaa standardeja joustavien, hajautettujen järjestelmien luomisessa, kuten lämpöpumput ja sähköautot, ja osoittaa, että yhdistetty ja älykäs energiamuutos voi olla halvempaa kaikille. Samalla 1KOMMA5° osoittaa, miten saksalaiset yritykset voivat luoda uusia korkealaatuisia työpaikkoja kriiseistä huolimatta ja olla menestyksekkäitä kansainvälisesti.”

1KOMMA5° on tällä hetkellä aktiivinen seitsemässä maassa ja operoi jo Heartbeat-alustaa Ruotsissa ja Tanskassa Saksan lisäksi. Suomeen tuotetta kaavaillaan keväällä 2025.

1KOMMA5°:n CTO Barbara Wittenberg lisää: ”Siirrymme pelkästä aurinkoenergiasta johtavaksi energia-alustaksi CO2-neutraalissa energiantuotannossa, lämmössä ja liikkuvuudessa. Uuden sijainnin myötä, joka sisältää testauslaboratorioita, olemme ihanteellisessa asemassa tässä monimutkaisessa ympäristössä jatkuvasti optimoidaksemme olemassa olevia tuotteitamme ja tarjotaksemme asiakkaille aina halvinta ja puhtainta sähköä.”

Sijainti: Neuköllnin kanavalla, R&D-keskus on osa SHED-rakennuskompleksia ja edustaa uutta kaupunkikehityksen keskittymää. SHED tarjoaa vuokralaisilleen 35 000 neliömetriä modernia ja kestävää toimistotilaa, joka vastaa kaikkia New Work -konsepteja. Se on osa "Neue Ufer" -kehityspaikkaa.

Lisätietoja ja kuvia lehdistölle löytyy osoitteesta https://1k5.link/press-kit.

Tietoa 1KOMMA5° Suomesta

1KOMMA5 Suomi, aiemmin tunnettu nimellä Solar Age Oy, on johtavia aurinkoenergian tarjoajia Suomessa. Yhtiöllä on yli kuuden vuoden kokemus alalta. Yli 5000 aurinkovoimalan ja 60 000 aurinkopaneelin asennuksen kokemuksella Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Pirkanmaan alueilla, 1KOMMA5 Suomi on vakiinnuttanut asemansa luotettavana toimijana Suomen markkinoilla.

1KOMMA5° on vuonna 2021 perustettu cleantech-startup, joka tarjoaa aurinkopaneelien, akkujen, lämpöpumppujen ja latauspalveluiden asennuksen yhden katon alta yksityisille omakotitalojen omistajille ja kaupallisten rakennusten omistajille Saksassa, Skandinaviassa, Espanjassa ja Australiassa.

Tietoa 1KOMMA5°:sta

1KOMMA5° on "Heartbeat" -energiaohjelmiston tarjoaja ja luo virtuaalisen voimalan, joka yhdistää asiakkaiden aurinkopaneelit, sähkövarastot, lämpöpumput ja latauspisteet energia-markkinoille lisätäkseen kytkettyjen energiasysteemien kannattavuutta. Yritys tarjoaa myös asiakkailleen yhden pysähdyksen kaupan yksilöllisten ja älykkäiden energiaratkaisujen ostoon ja asentamiseen. Kiihdyttääkseen kansainvälistä kasvua, puhdastekniikan aloittava yritys hankkii johtavia yrityksiä sähköalalla erityisesti aurinkovoimalaitosten, latausinfrastruktuurin ja lämpöpumppujen osalta ja tarjoaa yrittäjille vastineeksi omien ohjelmistoratkaisujen käyttöä, keskitettyjä palveluita, niputettua ostamista, kasvupääomaa ja käänteistä osakeomistusta 1KOMMA5° Holdingissa. Tavoitteena on kehittää Euroopan laajuinen, markkinajohtava laite- ja ohjelmisto alusta, joka pystyy muuttamaan 500 000 rakennusta vuodessa ilmastoneutraaliksi energiantuotannossa, lämmössä ja liikkuvuudessa. Tällä hetkellä 1KOMMA5° operoi yli 75 paikassa noin 2 000 työntekijän kanssa Saksassa, Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa, Espanjassa, Alankomaissa ja Australiassa.

Tanise Mondejar
PR- ja viestintäpäällikkö

Tanise Mondejar

Tanise@1komma5.fi
MOBILE +358 44 986 4967
Linkedin

Lisää uutisia