AURINKOPANEELIT MAATILALLE

Aurinkopaneelit maatilalle – vihreää energiaa maatalouteen

Aurinkopaneelit ovat erinomainen valinta maatiloille, tarjoten huoltovapaan ja tehokkaan tavan tuottaa energiaa. Oman aurinkovoimalan avulla voit tuottaa puhdasta ja edullista energiaa itse, ja samalla suojata maatilaasi ennakoimattomilta sähkön hintamuutoksilta. Lisäksi maatalouden 40 %:n investointituki tekee sijoituksesta nyt entistä kannattavamman.

1KOMMA5° Suomi myy ja asentaa laadukkaat ja kustannustehokkaat aurinkopaneelit maatilalle avaimet käteen -periaatteella. Ota aurinkoenergian voima käyttöösi ja astu kohti kestävämpää tulevaisuutta.

AURINKOPANEELIT MAATILOILLE AMMATTITAIDOLLA

Aurinkoenergia maatilan voimanlähteenä – 1KOMMA5° Suomi

Aurinkoenergia tarjoaa useita etuja maatiloille. Asentamalla aurinkopaneeleja, maatilat voivat vähentää riippuvuuttaan perinteisistä energialähteistä, kuten sähköverkosta ja fossiilisista polttoaineista. Tämä auttaa paitsi alentamaan energiakustannuksia pitkällä aikavälillä, myös suojaa sähkön hinnan vaihteluilta. Aurinkopaneelit ovat myös ympäristöystävällinen valinta, sillä ne tuottavat vähemmän hiilidioksidipäästöjä verrattuna perinteisiin energialähteisiin.

1KOMMA5° Suomi tarjoaa laadukkaan ja kilpailukykyisesti hinnoitellun aurinkosähköjärjestelmän maatilallesi. Palveluumme kuuluu aurinkopaneelien täydellinen asennuspaketti, joka kattaa järjestelmän suunnittelun, asennuksen ja käyttöönoton. Maatilayrittäjien on myös mahdollista saada 40% investointituki koko investoinnille. Me tarjoamme apua tukihakemuksen liitteiden valmistelussa ja itse hakemuksen tekemisessä.

Mikäli harkitset aurinkopaneelien hankkimista maatilallesi, ota meihin yhteyttä ja pyydä tarjous. Kartoitamme maatilasi vaihtoehdot aurinkosähkön tuottamiseen, arvioimme aurinkosähköjärjestelmän kannattavuuden ja esitämme sinulle yksityiskohtaisen tarjouksen laskelmineen.

produktbild på svart solcellspanel från 1komma5°
philipp schröder ceo 1komma5°
KANNATTAVA INVESTOINTI

Miksi valita aurinkopaneelit maatilallesi?

Aurinkopaneelien asentaminen maatilalle tarjoaa sekä ympäristöllisiä että taloudellisia etuja, jotka ovat merkittäviä pitkällä aikavälillä. Ympäristön kannalta aurinkopaneelit ovat loistava vaihtoehto, sillä ne tuottavat puhdasta, uusiutuvaa energiaa, joka vähentää hiilidioksidipäästöjä ja auttaa torjumaan ilmastonmuutosta. Tämä on erityisen tärkeää maataloudessa, jossa kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttaminen on yhä tärkeämpää.

Maatilojen toiminta on suuresti riippuvaista sähköstä, ja monet maatilat kamppailevat korkeiden sähkölaskujen kanssa. Energiankulutus on suurta erityisesti tuotantotiloissa, varastoissa ja maatalouskoneissa. Tällaiset tilat tarvitsevat paljon sähköä toimintojen kuten valaistuksen, ilmastoinnin, veden lämmityksen ja maitotilojen maidon jäähdytyksen tarpeisiin. Aurinkopaneelit tarjoavat tässä ratkaisevan edun, sillä ne mahdollistavat ilmaisen sähkön tuotannon juuri silloin, kun aurinko säteilee voimakkaimmin ja energiantarve on suurimmillaan. Tästä syystä aurinkovoimalan hankinta on yksi maatilan kannattavimmista investoinneista.

Aurinkovoimalan hankkiminen maatilalle tarjoaa lisäksi vankan suojan sähkön hintavaihteluita vastaan. Kun maatila tuottaa omaa sähköä aurinkopaneeleiden avulla, vähenee riippuvuus ulkoisista sähkön toimittajista merkittävästi. Tämä omavaraisuus sähkön suhteen ei ainoastaan tarjoa taloudellista vakautta, vaan myös mahdollistaa merkittävän säästön pitkällä aikavälillä. Hankintatuen ansiosta sijoitetun pääoman tuotto voi nousta yli 35%:iin. Lisäksi, kun markkinoiden sähkön hinta nousee, aurinkovoimalan hankinta maksaa itsensä takaisin entistä nopeammin, mikä korostaa aurinkovoiman arvoa taloudellisesti järkevänä energiaratkaisuna maatiloille.

VASTUULLISUUS

Askel kohti vastuullisempaa maataloutta

Vastuullisten valintojen tekeminen maataloudessa lähettää kuluttajille vahvan ja myönteisen viestin. Nykykuluttajat ovat entistä tietoisempia ja kiinnostuneempia siitä, miten elintarvikkeet tuotetaan, mistä ne ovat peräisin ja millaisia ympäristöllisiä sekä sosiaalisia vaikutuksia niiden tuotannolla on. Kun maatilat sitoutuvat vastuullisuuteen, kuten uusiutuvan energian käyttöön tai kestävien raaka-aineiden valintaan, ne osoittavat arvojensa olevan yhteneväisiä kuluttajien odotusten kanssa. Tämä ei ainoastaan vahvista maatilan brändiä, vaan myös rakentaa luottamusta ja uskollisuutta asiakkaiden keskuudessa.

Maataloudessa vastuullisuus voi ilmetä esimerkiksi ympäristöystävällisinä viljelymenetelminä, reilun kaupan sertifioituna tuotantona tai läpinäkyvyytenä toimitusketjuissa. Kuluttajat arvostavat yhä enemmän maatiloja, jotka eivät pelkästään tavoittele taloudellista voittoa, vaan ottavat huomioon toimintansa laajemmat yhteiskunnalliset ja ekologiset vaikutukset. Tämä näkyy selvästi kuluttajien ostopäätöksissä, sillä monet suosivat ja ovat valmiita maksamaan enemmän tuotteista, jotka tulevat eettisesti toimivilta maatiloilta. Vastuullisesti toimiva maatila edistää yhteiskunnan ja ympäristön hyvinvointia, parantaen samalla mainettaan ja kilpailuasemaansa.

Hankkimalla maatilallesi aurinkopaneelit säästät paitsi rahaa ja ympäristöä, vahvistat myös tilasi kestävää kehitystä ja tulevaisuuden suuntautuneisuutta. Investointi aurinkoenergiaan osoittaa sitoutumista ympäristön suojeluun ja uusiutuvan energian käytön edistämiseen. Tämä parantaa maatilan ekologista jalanjälkeä, vaan myös vahvistaa sen imagoa vastuullisena ja nykyaikaisena toimijana.

produktbild på svart solcellspanel från 1komma5°
produktbild på svart solcellspanel från 1komma5°
AURINKOENERGIAN SÄÄSTÖPOTENTIAALI

Turvaa maatilasi energiantarve ja säästä sähkölaskuissa

Aurinkoenergian käyttö maataloudessa on tehokas tapa turvata maatilan energiantarve ja samalla säästää merkittävästi sähkölaskuissa. Aurinkopaneeleilla tuotettua energiaa voidaan käyttää monipuolisesti maatilalla, esimerkiksi tuotantoeläintilojen lämmitykseen, kasvihuoneiden valaistukseen ja ilmastointiin sekä maatalouskoneiden ja -laitteiden toimintaan. Tämä omavarainen energiantuotanto vähentää maatilan riippuvuutta ulkoisista energialähteistä ja alentaa energiakustannuksia.

Lisäksi, monilla maatiloilla on mahdollisuus tuottaa enemmän energiaa kuin mitä ne itse tarvitsevat. Tämä ylimääräinen aurinkoenergia voidaan myydä sähköverkkoon, mikä tuo maatilalle lisätuloja ja parantaa investoinnin taloudellista kannattavuutta. Aurinkoenergian hyödyntäminen ei ainoastaan vähennä sähkönkulutusta ja säästä kuluissa, vaan se voi myös muuttua uudeksi tulonlähteeksi maatilalle. Pitkällä aikavälillä aurinkoenergia on merkittävä sijoitus, jonka taloudelliset hyödyt voivat olla huomattavat, erityisesti kun otetaan huomioon energian hinnan mahdolliset nousut tulevaisuudessa. Tämän seurauksena maatilan taloudellinen vakaus ja kannattavuus voivat parantua merkittävästi.

ÄLYKKÄÄT AURINKOPANEELIRATKAISUT MAATALOUDEN TARPEISIIN

Kysy hintaa!

16.8kWp aurinkovoimala

 • 40 x 420W 1K5 aurinkopaneeli – Uutta TopCon -teknologiaa

 • 20.0 invertteri

 • Suomalainen kiinnitysjärjestelmä

 • Kaapelit & asennustarvikkeet

 • Avaimet käteen -asennus – Motiva Sertifikoidut asentajat

31.2kWp aurinkovoimala

 • 130 x 420W 1K5 aurinkopaneeli – Uutta TopCon -teknologiaa

 • 50.0 – invertteri

 • Suomalainen kiinnitysjärjestelmä

 • Kaapelit & asennustarvikkeet

 • Avaimet käteen -asennus – Motiva Sertifikoidut asentajat

105.0kWp aurinkovoimala

 • 250 x 420W 1K5 aurinkopaneeli – Uutta TopCon -teknologiaa

 • 2 x 50.0 -invertteri

 • Suomalainen kiinnitysjärjestelmä

 • Kaapelit & asennustarvikkeet

 • Avaimet käteen -asennus – Motiva Sertifikoidut asentajat

AURINKOPANEELIEN KANNATTAVUUS JA TAKAISINMAKSUAIKA

Kannattaako aurinkopaneelien asennus maatilalle?

Maatilalla aurinkopaneelien kannattavuuteen vaikuttavat monet tekijät, kuten paneelien suuntaus, tilan sähkönkulutus, paneelien hankintakustannukset ja käytettävissä olevat investointituet. Maatilalle asennetut aurinkopaneelit ovat merkittävä sijoitus, jonka odotetaan maksavan itsensä takaisin 7-10 vuoden kuluessa.

Maatilan sijainti ja ilmasto-olosuhteet ovat myös tärkeässä roolissa aurinkopaneelien kannattavuuden kannalta. Alueet, joilla on runsaasti auringonvaloa, voivat tuottaa enemmän energiaa, mikä nopeuttaa investoinnin takaisinmaksua. Lisäksi maatilan rakennusten kattojen kunto ja niiden kyky tukea aurinkopaneelien painoa ovat olennaisia tekijöitä. Kun aurinkopaneelit sijoitetaan optimaalisesti, ne maksimoivat energiantuotannon ja vähentävät siten tarvetta ostaa sähköä ulkopuolisilta toimittajilta.

Pitkällä aikavälillä aurinkopaneelit voivat tarjota maatilalle merkittäviä taloudellisia hyötyjä. Ei vain sähkölaskujen säästöjen muodossa, vaan myös mahdollisuutena myydä ylimääräistä tuotettua energiaa sähköverkkoon. Tämä luo lisätuloa ja auttaa varmistamaan maatilan taloudellisen vakauden tulevaisuudessa.

philipp schröder ceo 1komma5°
Aurinkoenergian asiantuntija

Näin helppoa se on – hanki aurinkopaneelit maatilallesi vaivattomasti

1.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

Kokeneet asiantuntijamme arvioivat maatilasi energiankulutuksen ja auttavat sinua löytämään sopivan aurinkopaneelijärjestelmän.

2.

Teemme alustavan suunnitelman

Varmistamme kohteen soveltuvuuden ja teemme alustavan suunnitelman aurinkovoimalan asennuksesta. Arvioimme katon pinta-alan aurinkovoimalalle ilmakuvien perusteella.

3.

Maksuton kartoituskäynti kohteeseen

Tarkastelemme mahdollista maksimimitoitusta ja aurinkopaneelien sopivuutta katolle, ja suunnittelemme mitoituksen yhdessä asiakkaan kanssa ottaen huomioon sähkönkulutuksen, katon kunnon sekä sähkömittarin ja sulakkeiden riittävyyden valitulle aurinkovoimalalle. Lisäksi kartoitamme kaapelireitin ja mahdolliset asennushaasteet.

4.

Lopullinen tarjous

Käymme aurinkovoimalan kokoa ja aurinkopaneelien asettelua koskevan suunnitelma kanssasi läpi, ja annamme arvion voimalasi sähköntuotantokyvykkyydestä. Saat tarjouksen aurinkopaneelien kokonaishinnasta asennettuna sekä takaisinmaksulaskelman. Lisäksi käymme läpi suunnitelman toteutuksen, mukaan lukien mahdolliset sähkökeskusmuutokset ja asennuksen aikataulun, jotta saat kattavan käsityksen koko projektista. 

5.

Tarjouksen hyväksyntä ja sopimuksen tekeminen

Asiakas tarkastelee ja hyväksyy esitetyn tarjouksen, joka kattaa aurinkovoimalan suunnittelun, asennuksen ja kustannukset. Hyväksynnän jälkeen siirrytään allekirjoittamaan sopimus.

6.

Autamme energiatuen hakemisessa

Tarjoamme tukea ja ohjeistusta energiatuen hakuprosessissa.

7.

Teemme tarvittavat lisäselvitykset

Teemme aina yksilöllisesti kullekin kohteelle tarpeelliset lisäselvitykset. Tämä kattaa aurinkovoimalan optimikoon suunnittelun, ottaen huomioon asiakkaan toiveet, sekä järjestelmän mitoituksen ja sijoittelun katolla. Lisäksi teemme tarvittavat tuuli- ja painokuormalaskelmat, erityisesti tasakatoille. Työturvallisuuteen liittyen suunnittelemme kaikki tarvittavat lisätoimenpiteet, kuten nostimien käytön. Myös mahdollisen sähkökatkoksen ajoituksen suunnittelu sisältyy palveluihimme.

8.

Järjestelmän toimitus ja asennus

Huolellinen ja ammattitaitoinen suunnittelumme varmistaa myös asennuksen onnistumisen. Kokeneet asiantuntijamme asentavat maatilallesi aurinkovoimalan, joka tarjoaa sekä erinomaisen sähköturvallisuuden että huippuluokan tekniset ominaisuudet.

9.

Autamme sinut alkuun aurinkopaneelien käytössä ja tuemme ylläpidossa

Kun asennus on saatu päätökseen, tarjoamme teille perusteellisen opastuksen aurinkovoimalan käyttöön ja toimintaperiaatteisiin. Aurinkopaneelien käyttöikä voi olla yli 30 vuotta, ja olemme tukenanne läpi koko tämän ajanjakson.

philipp schröder ceo 1komma5°
AURINKOPANEELIEN ASENNUS

Maatilan aurinkovoimalan suunnittelu ja mitoitus

Aurinkosähkövoimalan toimintavarmuus ja tehokkuus maatilalla perustuvat huolelliseen suunnitteluun ja oikein mitoitettuihin komponentteihin. Aurinkopaneelit, asennustelineet, kaapelit ja invertteri muodostavat voimalan ytimen. Oikein mitoitetut aurinkopaneelit sijoitetaan maatilan rakennusten katoille, varmistaen optimaalisen energiantuoton. On tärkeää mitoittaa järjestelmä oikein maatilan tarpeisiin, jotta investointi olisi mahdollisimman kannattava. Tyypillisesti aurinkopaneelit asennetaan rakennusten katoille telineisiin, ja niiden tuottama sähkö johdetaan invertterin kautta rakennuksiin.

Suuremmilla maatiloilla, joissa on useita eri sähkömittauspisteitä, voidaan harkita takamittarointia. Tämä mahdollistaa koko maatilan sähkönkulutuksen yhdistämisen yhteen mittarointipisteeseen, mikä puolestaan mahdollistaa suuremman aurinkosähköjärjestelmän mitoittamisen. Sisäinen mittarointi varmistaa, että aurinkosähkövoimalan tuottama energia hyödynnetään tehokkaasti.

1KOMMA5° Suomi tarjoaa maatiloille räätälöityjä, kannattavasti mitoitettuja aurinkopaneeliratkaisuja. Me varmistamme, että sijoituksesi aurinkoenergiaan on paitsi taloudellisesti myös ekologisesti järkevä.

AURINKOPANEELIEN ASENNUS

Asennusprosessi ja tekniset vaatimukset

Aurinkopaneelijärjestelmän suunnittelu ja asennus vaativat ammattitaitoista otetta, jotta ne voidaan optimoida juuri kyseisen maatilan tarpeisiin. On tärkeää ottaa huomioon tilan päivittäiset energiatarpeet ja mahdolliset tulevaisuuden laajennukset. Energiatuet ja muut taloudelliset kannustimet voivat merkittävästi vähentää alkuperäisiä investointikustannuksia, tehdä hankinnasta taloudellisesti houkuttelevamman ja lyhentää takaisinmaksuaikaa.

Yleensä aurinkopaneelit sijoitetaan maatilan rakennuksen eteläpuolelle noin 35-45 asteen kulmaan tai erillisiin maatelineisiin. Aurinkopaneelijärjestelmän koko määritellään maatilan sähkönkulutuksen perusteella. Tyypillisesti maatiloille asennettavat järjestelmät ovat teholtaan noin 10-100 kWp.

Työ alkaa aina suunnittelukäynnillä, jonka jälkeen laadimme yksityiskohtaisen urakkasopimuksen. Sopimukseen kirjataan aurinkovoimalan sisältö, hinta ja aikataulu. Lisäksi tarjoamme apua tukihakemusten täyttämisessä, jotta maatilan yrittäjät säästävät arvokasta aikaansa.

Kun sopimus on allekirjoitettu, sähköasentajamme ryhtyvät työhön ja asentavat aurinkopaneelit maatilallesi. He kytkevät järjestelmän käyttöön ja huolehtivat ilmoituksen tekemisestä sähköverkkoyhtiölle. Me 1KOMMA5° Suomessa emme jätä asiakkaitamme yksin projektin jälkeenkään, vaan tarjoamme ohjeistusta ja neuvontaa aurinkosähköjärjestelmän tehokkaaseen käyttöön.

philipp schröder ceo 1komma5°
philipp schröder ceo 1komma5°
TUKEA INVESTOINTIIN

Maatalouden investointituki aurinkovoimalan hankintaan

Maatilan aurinkovoimalan hankintaan on mahdollista hakea maatalouden investointitukea, joka kattaa 40% verottoman investoinnin kokonaishinnasta. Tuki on suunnattu maatilan energiantuotannon tarpeisiin liittyviin rakentamisinvestointeihin ja sitä haetaan ELY-keskuksilta. Tukea myönnetään, kun aurinkosähköjärjestelmän tuottama sähkö käytetään maatilan tuotantotoiminnassa ja käytössä on uusiutuva energialähde.

ELY-keskuksilla on käytössään yksikkökustannus aurinkovoimaloille, joka on 1100€/kWp. Tämä tarkoittaa, että tuen maksimimäärä lasketaan järjestelmän nimellistehon, eli kWp:n, mukaan. Jos järjestelmän hinta per kWp ylittää 1100 euroa, ylittävälle osalle ei myönnetä tukea. Tuen minimimäärä on 7 000 euroa, eli tuen saaminen edellyttää vähintään 18 000 euron arvoista investointia aurinkosähköön. Kaikki mainitut summat ovat verottomia alv 0% hintoja.

1KOMMA5° Suomi auttaa asiakkaitaan läpi koko tuen hakuprosessin. Autamme asiakkaitamme kaikessa, aina tuen hakemisesta ja tarvittavien dokumenttien valmistelusta lähtien. Tämä palvelu varmistaa, että asiakkaamme voivat hyödyntää täysimääräisesti tarjolla olevan tuen, helpottaen samalla aurinkoenergiainvestoinnin kustannuksia. 

AURINKOPANEELIT MAATILALLE VAHVALLA AMMATTITAIDOLLA

Aurinkopaneelit maatilalle 1KOMMA5° Suomelta

Aurinkovoimala on yksi kannattavimmista sijoituksista, joita maatila voi tehdä. Aurinkopaneelit vähentävät riippuvuutta perinteisistä energialähteistä ja alentavat sähkölaskuja, mikä on erityisen hyödyllistä maatiloilla, joilla energiankulutus voi olla suurta. Investointi aurinkopaneeleihin maksaa itsensä takaisin säästöinä, jotka syntyvät vähentyneistä energiakustannuksista.

1KOMMA5° Suomi tarjoaa maatiloille kustannustehokkaat ja pitkäikäiset aurinkopaneelit – erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Meiltä saat täyden avaimet käteen -palvelun, joka sisältää aurinkopaneelien toimituksen ja asennuksen Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa ja Pirkanmaalla, joustavalla aikataululla.  Teemme suunnitelmat aina asiakkaan kanssa räätälöidysti paikan päällä.

Aurinkopaneelit maatilalle on vastuullinen ja erittäin kannattava investointi, oli tilasi sitten pieni, keskikokoinen tai suuri. Ota yhteyttä asiantuntevaan 1KOMMA5° Suomi tiimiimme ja hanki laadukkaat aurinkopaneelit maatilallesi –  erittäin kilpailukykyiseen hintaan.

philipp schröder ceo 1komma5°

Miksi valita meidät?

Yli 1 000 aurinkovoimalan asennuskokemus eri kokoisille maatiloille

Laaja kokemus eri kattotyypeistä ja asennustavoista

Tarjoamme turvalliset asennukset, huomioiden tuulikuormat ja painokartat

Toteutamme sähkösuunnittelun ammattitaidolla myös suuriin kohteisiin

Panostamme erinomaiseen asiakaskokemukseen

Tarjoamme erittäin kilpailukykyiset hinnat

1KOMMA5° Suomi

Ota yhteyttä!

Täytä tietosi, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian!

Soita ja annamme tarjouksen samana päivänä 0407783899

1KOMMA5° komplett produktutbud
Muut tuotteet

Täydelliset energiaratkaisut

Aurinkopaneelit

Tehokkaat aurinkopaneelit pitkillä takuuajoilla

Akustot

Älykkäät järjestelmät takaamaan suurimmat säästöt

SÄHKÖAUTON LATAUSASEMAT

Turvalliset ja nopeat latausasemat

ILMALÄMPÖPUMPUT

Energiatehokkaat ilmalämpöpumput viilennykseen sekä lämmitykseen