1KOMMA5° AURINKOPANEELIT TALOYHTIÖÖN

Aurinkopaneelit taloyhtiöön

Aurinkopaneelit taloyhtiöön – säästä sähkölaskussa ja edistä ympäristöystävällistä energiaa.

1KOMMA5° Suomi toimittaa laadukkaat aurinkopaneelit taloyhtiöille avaimet käteen -toimituksina.

Säästä sähkölaskussa

Huomattavia säästöjä aurinkoenergialla

 Aurinkoenergian käyttöönotto tuo mukanaan huomattavia kustannussäästöjä. Kun taloyhtiössä on oma aurinkovoimala, tarve ostaa sähköä ulkopuolisesta sähköverkosta vähenee merkittävästi. Tämä konkreettinen säästö ilmenee alentuneina sähkönkulutus-, sähkönsiirto- ja verokustannuksina.

Lisäksi aurinkovoimalan tuottamaa sähköä voidaan jakaa myös suoraan asuntoihin, mikä on mahdollista hyvityslaskennan kautta. Tämä tarkoittaa, että säästöjä kertyy sekä taloyhtiölle että sen asukkaille. Aurinkoenergia ei ainoastaan vähennä kuluja, vaan edistää myös ympäristöystävällistä ja kestävää energiankäyttöä koko yhteisössä. 

Aurinkopaneelit taloyhtiöön tai julkiseen tilaan on kannattava investointi, joka tuo säästöjä sekä kukkarolle että ympäristölle. Hankkimalla taloyhtiöön 1KOMMA5° Suomen laadukkaat aurinkopaneelit saat edullista ja ympäristöystävällistä sähköä omasta takaa.

Kerrostalon katolla aurinkopaneelit
taloyhtiön katolla aurinkopaneelit
1KOMMA5° aurinkopaneelit

Taloyhtiön aurinkovoimalan tuotto

Taloyhtiön aurinkovoimalan tuottokykyyn vaikuttavat monet tekijät, ja yksi keskeisimmistä on voimalan koko. Mitä suurempi aurinkovoimala on, sitä enemmän se kykenee tuottamaan energiaa. Tämän suuremman energiantuotannon myötä taloyhtiö voi merkittävästi vähentää riippuvuuttaan perinteisestä sähköverkosta, mikä johtaa yhteisten energiakustannusten alentumiseen. Kooltaan suuremmat aurinkopaneelijärjestelmät ovat myös suhteessa edullisempia taloyhtiölle – kun järjestelmän koko kasvaa, sen tuottaman energian määrä ylittää usein kokonaiskustannukset tehokkaammin kuin pienempien järjestelmien kohdalla.

Taloyhtiön aurinkovoimalan tuotto riippuu myös voimalan sijainnista ja kiinteistöä ympäröivien puiden ja rakennusten varjoista. Etelä-Suomessa auringon säteilyn määrä on noin 980 kWh/m2, pohjoisessa puolestaan noin 790 kWh/m2.

Keskeisiä aurinkopaneelien tuottoon vaikuttavia tekijöitä ovat myös paneelien suuntaus ja asennuskulma sekä aurinkosähköjärjestelmän tekniset ominaisuudet.

1KOMMA5° Suomi on luotettava kumppani, kun harkitsette aurinkopaneelien hankkimista taloyhtiöön ja haluatte maksimoida aurinkovoimalan tuoton. Ota yhteyttä, niin autamme löytämään juuri teidän taloyhtiönne tarpeisiin sopivan ratkaisun.

Meiltä löytyy kokemus

Aurinkoenergiaa hyödyntävä energiayhteisö – taloudellista ja ekologista sähköntuotantoa taloyhtiöille

Aurinkovoimalan tuottama energia voidaan käyttää monipuolisesti. Se voi esimerkiksi tuottaa sähköä taloyhtiön yhteisiin tiloihin, kuten valaistukseen, hisseihin tai muihin yleisiin tiloihin. Vaihtoehtoisesti energiaa voidaan jakaa suoraan asukkaiden omaan sähkönkulutukseen, mikä vähentää heidän tarvettaan ostaa sähköä ulkopuolisilta toimittajilta.

 Kun taloyhtiö perustaa energiayhteisön, asukkaat voivat hyötyä suoraan aurinkosähkön tuotannosta. Tämä tarkoittaa, että taloyhtiön tuottama aurinkoenergia jaetaan suoraan osakkaiden käyttöön. Se alentaa merkittävästi asukkaiden sähkölaskuja, sillä he maksavat vähemmän tai eivät lainkaan verkkopalvelumaksuja, energiamaksuja ja sähköveroja.

 Lisäksi energiayhteisön perustaminen on ympäristöystävällinen ratkaisu, joka voi parantaa taloyhtiön mainetta ja lisätä asuntojen arvoa. Se osoittaa sitoutumista kestävään kehitykseen ja voi olla houkutteleva tekijä uusille asukkaille tai ostajille.

Aurinkopaneelit rivitalon katolla
tasakatolla aurinkopaneelit
Meiltä löytyy laatu

1KOMMA5° Suomi – huippulaadukkaat aurinkosähköjärjestelmät taloyhtiöille

1KOMMA5° Suomi on asiantuntija aurinkosähköjärjestelmien alalla, tarjoten laadukkaita ja kestäviä ratkaisuja kaiken kokoisille taloyhtiöille. Meidän huippulaadukkaat, Saksassa suunnitellut aurinkopaneelimme vievät omavaraisen sähköntuotannon uudelle tasolle ja auttavat taloyhtiöitä pienentämään hiilijalanjälkeään merkittävästi.

Olemme yli kymmenen vuoden ajan toimittaneet aurinkovoimaloita taloyhtiöille ympäri Suomen. Tarjoamme asiakkaillemme kokonaisvaltaista palvelua, joka kattaa kaiken tarvittavan – autamme suunnittelussa, asennuksessa ja käyttöönotossa. Meiltä saat alan asiantuntevinta palvelua, laadukkaimmat tuotteet ja kattavaa tukea aurinkopaneelien hankinnassa.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous – me huolehdimme kaikesta, mitä aurinkopaneelien käyttöönotto taloyhtiössänne vaatii.

Aurinkoenergian kannattavuus

5 syytä hankkia aurinkopaneelit taloyhtiöön

1.

Sähkönkulutuksen säästöt

Aurinkopaneelien asentaminen taloyhtiöön on tehokas keino vähentää sähkölaskuja ja tuoda merkittäviä säästöjä sekä itse taloyhtiölle että sen asukkaille. Aurinkopaneelit tuottavat puhdasta, uusiutuvaa energiaa, mikä auttaa vähentämään taloyhtiön riippuvuutta perinteisestä sähköverkosta ja sen hinnanvaihteluista.

2.

Pienempi hoitovastike

Energian hintojen noustessa monet taloyhtiöt ja niiden osakkaat ovat huolissaan yhtiövastikkeen korotuksista. Vaikka asukkaat voivat itse vaikuttaa energiankulutukseensa esimerkiksi alentamalla huonelämpötilaa ja tehostamalla veden lämmitystä, nämä toimet ovat vain osa ratkaisua. Merkittävien säästöjen saavuttamiseksi taloyhtiöitä suositellaan harkitsemaan aurinkosähköön siirtymistä osana taloyhtiön energiaremonttia.

3.

Ympäristöystävällisyys

Taloyhtiön asentama aurinkovoimala on merkittävä askel kohti ympäristöystävällisempää tulevaisuutta, ja se antaa sekä taloyhtiölle että sen asukkaille mahdollisuuden osallistua aktiivisesti ilmastonmuutoksen torjuntaan. Esimerkiksi 50 aurinkopaneelin aurinkovoimalan käyttöönotto voi vähentää noin 2 600 kg hiilidioksidipäästöjä vuosittain. Tämä päästövähennys on vertailukelpoinen sähköautolla ajettuihin yli 90 000 kilometriin vuodessa, mikä havainnollistaa aurinkoenergian merkittävää vaikutusta fossiilisten polttoaineiden käytön vähentämisessä ja ilmastotavoitteiden saavuttamisessa.

4.

Kiinteistön arvon nousu

Aurinkopaneelit ovat paljon enemmän kuin vain keino säästää sähkölaskuissa; ne ovat merkittävä pitkän aikavälin investointi, joka tarjoaa hyötyjä sekä taloyhtiölle että sen asukkaille. Paneelien asennus ei ainoastaan tuo välittömiä taloudellisia säästöjä, vaan myös lisää kiinteistön markkina-arvoa. Lisäksi aurinkopaneelit parantavat kiinteistön ympäristöystävällisyyttä, mikä on yhä tärkeämpi tekijä nykypäivän kiinteistömarkkinoilla. Tämä yhdistelmä taloudellisia ja ekologisia etuja tekee aurinkopaneeleista houkuttelevan lisän kiinteistöön, mikä voi puolestaan houkutella uusia, ympäristötietoisia asukkaita.

5.

Hyvityslaskenta

Vuodesta 2021 alkaen voimaan tullut lainsäädäntömuutos on avannut uuden mahdollisuuden sähköverkkoyhtiöiden asiakkaille hyödyntää aurinkosähköä entistä tehokkaammin. Tämä muutos mahdollistaa niin kutsutun aurinkosähkön hyvityslaskentapalvelun. Hyvityslaskennan myötä, kun kiinteistön aurinkovoimala tuottaa enemmän sähköä kuin kiinteistö itse kuluttaa, ylimääräinen aurinkosähkö jaetaan ensisijaisesti huoneistojen käyttöön, ja vasta tämän ylittävä osuus myydään sähköverkkoon. Tämä uusi järjestely tekee mahdolliseksi aurinkovoimalan suuremman mitoituksen ilman, että sähköverkkoon myytävän aurinkosähkön osuus kasvaa suhteettomasti. Näin aurinkosähköjärjestelmän taloudellinen merkitys ja kannattavuus paranevat huomattavasti.

Aurinkoenergian asiantuntija

Aurinkopaneelien hinta – Ovatko aurinkopaneelit kalliimpia taloyhtiöön?

Nyrkkisääntönä aurinkovoimalan hankinnassa on, että mitä suurempi järjestelmä, sitä kustannustehokkaampi se on tilaajalle. Suuremmat järjestelmät tuottavat enemmän energiaa, mikä nopeuttaa investoinnin takaisinmaksua ja tarjoaa suurempia säästöjä pitkällä aikavälillä. Kuitenkin, suurempi voimala voi myös tuoda mukanaan joitakin lisäkustannuksia, kuten haastavammat sähkötyöt, erikoisemmat johdotukset tai kalliimmat kattokiinnikkeet erityisesti tasakatoilla.

 Aurinkovoimalan lopullinen hinta riippuu aina kohteesta. Soita meille ja annamme hinta-arvion samana päivänä.

Aurinkopaneelit taloyhtiön katolla asennettuna
Aurinkoenergian asiantuntija

Näin hankit aurinkopaneelit taloyhtiöön

1.

Keskustele taloyhtiön hallituksen kanssa

Käynnistä keskustelu taloyhtiön hallituksen kanssa aurinkopaneelien hankinnasta.

2.

Pyydä tarjous

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, jotka suunnittelevat taloyhtiönne tarpeisiin sopivan ja kustannustehokkaan aurinkovoimalan.

3.

Päätöksenteko

Taloyhtiöissä aurinkovoimalan hankinnasta päätetään tavallisesti yhtiökokouksessa. Esittäkää kokouksessa kerättyä tietoa ja asiantuntijoiden suunnitelmia hankkeen tueksi.

4.

Varaa kartoituskäynti

Ennen asennuksen aloittamista asiantuntijamme tekevät ilmaisen kartoituskäynnin kiinteistössänne. Tämä varmistaa, että järjestelmä suunnitellaan ja asennetaan parhaalla mahdollisella tavalla.

5.

Asennus ja käyttöönotto

Asiantuntijamme toimittavat ja asentavat aurinkosähköjärjestelmän. He suorittavat myös järjestelmän käyttöönoton ja tarjoavat opastusta sen käytössä.

6.

Hyvityslaskenta ja energiakumppanuus

Projektin päätteeksi aurinkovoimalasta tulee ilmoittaa paikalliselle jakeluverkkoyhtiölle, jotta hyvityslaskenta voidaan ottaa käyttöön. Lisäksi olemme apunanne koko aurinkosähköjärjestelmän elinkaaren ajan, tarjoten tukea ja neuvoja energia-asioissa.

1KOMMA5° Suomi

Ota yhteyttä!

Täytä tietosi, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian!

Soita ja annamme tarjouksen samana päivänä 0407783899

1KOMMA5° komplett produktutbud
Muut tuotteet

Täydelliset energiaratkaisut

Aurinkopaneelit

Tehokkaat aurinkopaneelit pitkillä takuuajoilla

Akustot

Älykkäät järjestelmät takaamaan suurimmat säästöt

SÄHKÖAUTON LATAUSASEMAT

Turvalliset ja nopeat latausasemat

ILMALÄMPÖPUMPUT

Energiatehokkaat ilmalämpöpumput viilennykseen sekä lämmitykseen