Paina yllä olevia painikkeita päästäksesi kuhunkin osioon.
Aurinkopaneelit on varustettu useilla aurinkokennoilla, jotka muodostavat sähköjännitteen, kun auringonsäteet osuvat niihin. Aurinkokenno on valmistettu puolijohdemateriaalista, joka koostuu piistä ja jossa on koskettimet sekä edessä että takana. Kun auringonsäteet osuvat aurinkokennoihin, ne polarisoituvat siten, että etupuoli varautuu positiivisesti ja takapuoli negatiivisesti. Tämä prosessi luo jännitteen, joka siepataan ja muutetaan sähköksi.
Aurinkopaneelien energiantuotanto on suoraan yhteydessä auringon säteilyn voimakkuuteen. Pilvisinä päivinä tuotanto voi laskea, mutta harvoin nollaan, kun taas aurinkoiset päivät aiheuttavat tuotannon huipun. Normaalissakin päivänvalossa, pilvisyydestä riippumatta, energiaa syntyy riittävästi. Monet ihmiset eivät tiedä, että aurinkokennot todella hyötyvät viileästä säästä enemmän kuin kuumasta säästä, koska ne toimivat paremmin viileämmässä ympäristössä.
Teknisesti aurinkokennot koostuvat puolijohdemateriaalista, pääasiassa piistä, ja niissä on liitännät sekä edessä että takana. Kun auringonvalo osuu etuosaan, syntyy negatiivinen varaus, joka synnyttää jännitteen positiivisen takaosan ja negatiivisen etuosan välille. Tämä jännite otetaan talteen ja muunnetaan sähköksi. Tuotettu sähkö on tasavirtaa, joten invertteriä käytetään muuttamaan se vaihtovirraksi, joka on sähkölaitteiden virransyötön tyyppi.
Aurinkopaneelit tarjoavat joukon etuja, jotka hyödyttävät sekä ympäristöä että lompakkoasi. Esimerkiksi aurinkoenergia on puhdas ja uusiutuva energianlähde, joka on ratkaisevassa roolissa hiilidioksidipäästöjen ja muiden haitallisten aineiden vähentämisessä ilmakehässä.
Aurinkopaneelit vaativat vähän huoltoa ja ovat hiljaisia, eivätkä vaikuta ympäristöösi äänellään tai melullaan. Lisäksi paneelit tarjoavat jatkuvaa energiantuotantoa, mikä tarkoittaa, että et ole riippuvainen jatkuvasta auringonvalosta oman sähkösi tuottamiseen. Aurinkopaneelit tuovat taloudellisia etuja, sillä sijoittamalla aurinkopaneelijärjestelmään tulet vähemmän riippuvaiseksi sähköyhtiöistä ja suojaat itseäsi tulevilta sähkön hinnan korotuksilta.
Viimeisenä, paneelit lisäävät kiinteistön arvoa, koska ne ovat sijoitus, joka tuo lisää taloudellista tuottoa ja vahvistaa asemaasi kiinteistömarkkinoilla.
Tutkimukset osoittavat, että Suomessa ja muissa Pohjoismaissa on optimaalinen ilmasto aurinkopaneeleille. Viileämmät lämpötilat ja ilmastomme ovat itse asiassa edullisempia aurinkopaneeleiden tehokkuudelle verrattuna moniin aurinkoisempiin maihin. Liian kuumassa ilmastossa aurinkopaneelit voivat kärsiä energiavuodosta, mikä voi heikentää niiden tehokkuutta.
Aurinkopaneelien energiantuotanto on suoraan yhteydessä auringonpaisteeseen. Pilvisenä päivänä tuotanto laskee, mutta ei saavuta nollaa. Aurinkoisina päivinä tuotanto saavuttaa korkeimman tason.
Sade ei ole negatiivinen aurinkokennoille, vaan se toimii aurinkokennojen pesuna. Sade kulkee kuitenkin usein käsi kädessä pilvisen sään kanssa, mikä tietysti tarkoittaa, että aurinkokennot eivät pysty tuottamaan täydellä tasolla.
Suomessa voi olla vaikeaa tulla toimeen pelkällä aurinkoenergialla talvikuukausina, jolloin on usein pilvistä ja lumista. Tällöin voit ostaa sähköä tavallisesti sähköverkosta aurinkopaneeleiden täydennykseksi. Kesäkuukausina aurinkosähköä tuotetaan niin, että sitä on sekä tarpeeksi että liikaa. Etelä-Suomessa on vuosittain suunnilleen yhtä paljon auringonpaistetunteja kuin Pohjois-Saksassa, joka on yksi maailman johtavista aurinkoenergian tuottajista. Jos aurinkopaneelit tuottavat enemmän aurinkosähköä kuin kulutetaan, ylijäämä voidaan myydä sähköverkkoon.
Aurinkopaneelit toimivat itse asiassa tehokkaammin alhaisissa lämpötiloissa. Kuitenkin kylmän sään aikana aurinko on usein matalammalla, mikä tarkoittaa, että auringonvalo on heikompaa, koska se kulkee pidemmän matkan ilmakehän läpi. Tämä merkitsee sitä, että aurinkopaneelit tuottavat huomattavasti vähemmän energiaa aurinkoisena päivänä tammikuussa kuin aurinkoisena päivänä heinäkuussa.
Aurinkovoimalan tuottama sähköenergia vähenee, jos auringonsäteilyn voimakkuus vähenee. Pilvisellä säällä teho on siten pienempi, kevyen pilvisyyden aikana ja 5-10 % täydestä tehosta. Ja noin 50%-70% täydestä tehosta, kun pilvet ovat hyvin tummia. Yöllä aurinkopaneeli ei tuota lainkaan sähköä. Tämän tuotannon vaihtelun voi kuitenkin tasata akun avulla, joka varastoi sähköä päiväsaikaan käytettäväksi myöhemmin. Tämä ratkaisu on kuitenkin suhteellisen kallis, sillä se vaatii erittäin suuren akun.
Suunnilleen 800–950 kWh/kWp vuodessa. Tämä tarkoittaa, että jos
asennat aurinkopaneeleja, joiden teho on 1000 wattia, ne tuottavat noin 800–950 kWh vuodessa.
Jos sinulla on kysymyksiä aurinkopaneeleista ja katon edellytyksistä, ota rohkeasti yhteyttä aurinkopaneeliasiantuntijaasi 1KOMMA5° Suomessa.
Aurinkopaneelilla on erittäin pitkä käyttöikä. Aurinkopaneelijärjestelmää hankkiessa ei tulisi tehdä virhettä valitsemalla markkinoiden halvimpia tuotteita. Tällöin riskinä on saada järjestelmä, jolla on lyhyt käyttöikä ja paljon ongelmia.
Korkealaatuisilla tuotteilla varustetut aurinkopaneelijärjestelmät, kuten esimerkiksi monokristalliset aurinkopaneelit, joissa on TOPCon-teknologia, tarjoavat pisimmän käyttöiän.
1KOMMA5° käyttää aurinkopaneeleja, jotka on valmistettu saksalaisella piillä ja joilla on taattu 30 vuoden käyttöikä, mutta voit todennäköisesti odottaa jopa 40 vuoden käyttöikää.
Takaamme myös, että aurinkopaneelimme tuottavat markkinoiden johtavan 87 %:n tehon 30 vuoden jälkeen. Lisäksi paneeleilla on eurooppalaisen yrityksen myöntämä takuu, toisin kuin suurimmalla osalla markkinoilla olevista paneeleista, joissa takuu on peräisin kiinalaiselta yritykseltä.
Invertteri on tärkeä osa aurinkosähköjärjestelmää
Toinen tärkeä komponentti aurinkosähköjärjestelmässä on invertteri. Sen tulisi olla peräisin luotettavalta valmistajalta, kuten Solis, Enphase, Sungrow, Fronius tai AP Systems. Näiden tuotteiden takuu on yleensä 7-10 vuotta, ja tyypillisesti vaihtosuuntaaja on se komponentti, joka vaatii vaihdon järjestelmän elinkaaren puolivälissä.
Ammattimainen asentaminen on tärkeää
Usein tuotteen rikkoutumisen syynä on asennusvirhe. TUKESin tekemän tutkimuksen mukaan yli puolesta aurinkovoimaloista havaittiin puutteita tarkastuksissa. Usein tämä johtuu tietämättömyydestä siitä, mitä vaatimuksia ja sääntöjä aurinkovoimaloiden asennuksessa on noudatettava. Jos harkitset aurinkopaneelien asentamista, varmista, että yrityksellä on kokeneita asentajia ja että asennus on korkealaatuinen. 1KOMMA5° Suomella on kokeneita asennusjohtajia, joilla on vähintään 4 vuoden kokemus. Asentajamme ovat TUKESin koulutuksen käyneitä.
Aurinkoenergian tuotanto on täysin päästötöntä, tehden aurinkopaneeleista yhden harvoista energialähteistä, jotka eivät aiheuta haittaa planeetallemme. Aurinkoenergia on ympäristöystävällinen ja loputon energianlähde, joka voi olla korvaamaton energiantuotannon kannalta, jos aurinkoenergian markkinaosuus kasvaisi. Auringosta maapallolle päivittäin saapuva energiamäärä on 10 000 kertaa maailman energian kokonaiskulutusta suurempi. Meidän on alettava hyödyntää tätä, jotta voimme elää kestävämmin ja hyödyntää olemassa olevia mahdollisuuksia. Siksi aurinkopaneelit ovat sijoitus paitsi itsellesi ja taloudellesi, myös planeetalle ja sen tuleville sukupolville.
Aurinkopaneelien ainoa negatiivinen ympäristövaikutus syntyy, kun niitä valmistetaan, kun mineraaleja louhitaan ja energiaa käytetään valmistusprosessissa. Tämä on ongelma, johon on puututtava ja joka on ratkaistava. Aurinkokennojen tuotanto tehostuu kuitenkin yhä enemmän tuotannon lisääntyessä, mikä tarkoittaa, että päästöjen odotetaan vähenevän aurinkokennojen yleistyessä. Aurinkopaneelit ovat kuitenkin koko elinkaaren ajan materiaalikehityksestä ja tuotannosta käyttöön ja kierrätykseen huomattavasti ympäristöystävällisempiä kuin monet muut energialähteet, kuten öljy, kivihiili, kaasu sekä vesi- ja jopa tuulivoimalat.
Kaikki energiantuotanto aiheuttaa jonkinlaista ympäristövaikutusta. Aurinkopaneelien elinkaaren aikana suurin ympäristövaikutus syntyy niiden valmistuksen aikana. Kun aurinkopaneelit tuottavat sähköä, ne sen sijaan edistävät useita ympäristöetuja.
Aurinkoenergiajärjestelmän asentaminen koostuu useista vaiheista, jotta aurinkoenergian käyttöönotto olisi sujuvaa ja tehokasta. Onneksi, kun sinulla on meidät aurinkoenergian asiantuntijoina, sinun tarvitsee vain varata ilmainen tapaaminen yhden asiantuntijoistamme kanssa, joka suorittaa alustavan arvioinnin arvioimalla katto-olosuhteitasi, mahdollisia varjostuksia, keskimääräistä vuotuista sähkönkulutusta ja aurinkoenergiajärjestelmäsi mahdollisia taloudellisia etuja. Jatkossa projektiemme asennuspäälliköt vastaavat koko prosessista, paperitöiden täyttämisestä aina aurinkoenergiajärjestelmäsi moitteettoman toiminnan varmistamiseen saakka.
Kun harkitset aurinkopaneelien hankintaa, on hyvä tilaisuus tarkastaa samalla myös kattosi kunto. Koska aurinkopaneeleiden käyttöikä on usein yli 30 vuotta, katon tulee kestää vähintään yhtä kauan. Jos olet ottanut askeleen aloittaaksesi oman vihreän sähkön tuotannon kotitaloudellesi, voit aloittaa tekemällä likimääräisen laskelman siitä, kuinka paljon kattosi voi tuottaa sähköä laskentatyökalumme avulla.
Useimmat katot soveltuvat aurinkopaneeleille. Aurinkopaneelijärjestelmän asennuksen yhteydessä otetaan huomioon katon sijainti, suunta ja kaltevuus, mutta myös aurinkopaneelien aiheuttama kuormitus kattoon. Jos uskot, että sinun on vaihdettava kattosi aurinkopaneelien käyttöiän aikana, voi olla hyvä idea harkita, olisiko hyvä idea tehdä se aurinkopaneelien asennuksen yhteydessä.
Jos päätät uusia katon samalla kun asennat aurinkopaneelit, sekä kattoremontissa että aurinkopaneelien asennuksessa voidaan yleensä hyödyntää telineitä ja muita apuvälineitä.
Ei ole kovin yleistä, että katto olisi uusittava ennen aurinkokennojärjestelmän asentamista. Tehdäksemme siitä asiakkaillemme yksinkertaista ja sujuvaa, me 1KOMMA5° Suomella teemme yhteistyötä monien eri toimittajien kanssa kattoremonteissa ja katon pesuissa. Ota yhteyttä tai ota yhteyttä 1KOMMA5°-yhteyshenkilöösi saadaksesi lisätietoja.
Jos katollasi on aurinkopaneelit ja se on vaihdettava tai kunnostettava, pitää aurinkopaneelit ottaa katolta väliaikaisesti alas. Aurinkopaneeleiden asennus on yleensä päivän työ, joten myös pois ottaminen sekä takaisin asentaminen kestää päivän.Kattoremontin ja aurinkopaneeleiden asennuksen yhteydessä on suositeltavaa konsultoida urakoitsijaa ja sopia etukäteen, kuka vastaa aurinkopaneelien purkamisesta ja takaisinasennuksesta. Asennuksen suorittanut taho vastaa myös takuista.
Jos sinulla on kysyttävää aurinkopaneeleista ja kattosi kunnosta, ota yhteyttä 1KOMMA5° Suomen aurinkoenergian asiantuntijaan.
Aurinkopaneelit sopivat parhaiten suureen sähkönkulutukseen. Kaikissa kiinteistöissä kuluu sähköä ja lämmitys on osa sähkönkulutusta. Sähkönkulutus määrää myös sopivan kokoluokan aurinkopaneelijärjestelmälle.
Sähkölämmitys
Sähkölämmitteisessä omakotitalossa aurinkopaneelit ovat todella kannattava hankinta. Yleisesti ottaen sähkönkulutus on suurinta sähkölämmitteisissä taloissa per neliömetri. Sähkölämmitteisissä kodeissa sähköä saattaa kulua 20 000 - 40 000 kWh vuodessa.
Lämpöpumput
Markkinoilla on useita eri lämpöpumpputyyppejä, kuten vesi-ilmalämpöpumppu ja poistoilmalämpöpumppu.Näissä sähkönkulutus on kohtalaista. Lämpöpumput kuluttavat sähköä, mutta erityisesti uudet kodit on suunniteltu olemaan erittäin energiatehokkaita.Sähköä kuluu yleisesti noin 12 000 - 18 000 kWh vuodessa.
Maalämpö
Maalämpö on yleisesti suuri investointi, joka myös maksaa itsensä takaisin. Se on energiatehokas ja kuluttaa vain vähän sähköä. Tyypillisesti kulutus on keskimäärin 8000 - 12 000 kWh vuosittain.
Öljy- ja puulämmitys
Öljy- ja puulämmitys ei käytä sähköä juuri lainkaan, mutta muilta osin sähkönkulutus riippuu perheestä ja taloudesta. Normaali vuosikulutus on 5 000 - 10 000 kWh.
Perheenjäsenten lukumäärä
Myös perheen koko vaikuttaa kulutukseen, joten se on tärkeä huomioida arvioitaessa aurinkopaneelijärjestelmän kokoa tuleville vuosikymmenille.
Aurinkopaneelien ja maalämmön yhdistäminen luo erittäin energiatehokkaan ratkaisun. Suomessa ei ole energiatehokkaampaa yhdistelmää kuin näiden kahden teknologian integrointi.
Jos kiinteistössäsi on maalämpö ja harkitset aurinkopaneeleiden hankkimista, on suositeltavaa konsultoida aurinkoenergian asiantuntijaa. Kohteen oikea mitoitus on erityisen tärkeää, samoin kuin tuotannon ja kulutuksen vertailu kesäkuukausina. 1KOMMA5° Suomella on runsaasti kokemusta maalämmöstä.
Aurinkopaneelit toimivat kaikkien lämmitysmuotojen kanssa. Aurinkovoimala asennetaan sähköverkkoon ja kaikkien talon laitteiden käyttöön. Asennus on aina mahdollinen, kunhan talosta löytyy 16A sulakkeet (sulakkeita pystyy lisäämään).
Riippuu lämmitysmuodosta, perheenjäsenten lukumäärästä sekä kulutustottumuksista kuinka paljon sähköä kuluu. Vuosittainen kulutus määrittää aurinkopaneelijärjestelmälle oikean kokoluokan. Jos kulutus on erittäin vähäistä alle 4 000 kWh vuodessa on vaikea mitoittaa järkevää aurinkovoimalaa.
Emme suosittele aurinkopaneelien asentamista itse. Asennus vaatii ammattitaitoisen sähköasentajan, joka osaa liittää järjestelmän invertteriin, sähköverkkoon ja suorittaa muita asennukseen liittyviä tehtäviä. Aurinkopaneelien itseasennukseen liittyy useita riskejä, kuten sähkövaarat, henkilövammat, laitteen vääränlainen toiminta, oikeudelliset seuraamukset sekä riski menettää takuu hankituille osille. Jos olet kiinnostunut aurinkopaneelien asentamisesta kiinteistöösi, ota meihin yhteyttä. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä pian.
Itse asiassa aurinkopaneelit viihtyvät erinomaisesti Suomen ilmastossa. Leudoissa ja neutraaleissa sääolosuhteissa aurinkopaneelien vuosittainen kulumisen määrä on pienempi, mikä käytännössä tarkoittaa, että voit odottaa vähemmän kulumista kuin takuuehdot ennakoivat. Tämän seurauksena aurinkopaneelisi tuotanto voi olla jopa takuun lupaamaa parempi.
Myös katon alla olevan rakenteen elinikä pitenee positiivisesti, koska aurinkopaneelit osittain suojaavat kattoa säävaikutuksilta, esim. polttavalta auringolta.
Kyllä, aurinko tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden parantaa kiinteistösi kannattavuutta ja energiatehokkuutta aurinkopaneeleiden avulla.
Jos pohdit aurinkopaneelijärjestelmäsi takaisinmaksuaikaa, huomioon tulee ottaa useita tekijöitä.
Talo aurinkopaneeleilla ei ole vain houkutteleva ympäristönäkökulmasta, vaan se viestii myös siitä, että talossa on tehty tulevaisuuteen suuntautuvia investointeja ja voi tarjota huomattavasti alhaisemmat käyttökustannukset. Tämä on syy siihen, että aurinkopaneeleilla varustetun talon arvo yleensä kasvaa.
On useita kansainvälisiä tutkimuksia, jotka osoittavat, että kiinteistöjen arvo nousee vähintäänkin samassa määrin kuin aurinkosähköjärjestelmän asennuskustannukset.
Kiinteistönvälitystilastot osoittavat myös, että talot, joissa on aurinkopaneeleja katolla, houkuttelevat enemmän kävijöitä ja tarjoajia, mikä korostaa entisestään talosi aurinkopaneelien investoinnin taloudellista etua.
Aurinkopaneelijärjestelmän takaisinmaksuaika viittaa siihen aikaan, jonka järjestelmä tarvitsee alkuinvestoinnin kattamiseksi energiansäästöillä tai muilla taloudellisilla hyödyillä. Sitä ilmaistaan usein vuosina. Takaisinmaksuaikana järjestelmän omistaja kompensoi vähitellen aurinkopaneelien hankintaan ja asennukseen liittyvät alkuinvestoinnit. Tämä tapahtuu pienentyneiden sähkölaskujen tai muiden taloudellisten etujen, kuten ylimääräisen energian myynnin sähköverkkoon, kautta. Kun takaisinmaksuaika päättyy, järjestelmä alkaa tuottaa omistajalleen nettosäästöjä tai voittoja.
Esimerkiksi 10 kW:n aurinkovoimalalla voit odottaa takaisinmaksuaikaa yleensä 6–9 vuotta, kun sähkön hinta on 15 snt. per kWh (perustuen spot-hinnan keskiarvoon per kWh). Sisällyttämällä akuston ja käyttämällä älykästä energianhallintaa kannattavuutta voidaan parantaa entisestään, ja takaisinmaksuaikaa voidaan yleensä lyhentää vähintään yhdellä vuodella.
On tärkeää huomata, että pelkkä takaisinmaksuaika voi olla harhaanjohtava mittari. Sen sijaan sinun tulisi harkita sijoituksesi tuottoa, mikä on olennaisempi mittari, samankaltainen kuin osakesijoitusten tuotto. Sijoitetun pääoman tuotto on 10% luokkaa riippuen sähkönhinnan kehityksestä.
Auringonpaisteisina kesäpäivinä aurinkosähköjärjestelmä tuottaa yleensä enemmän sähköä kuin itse kulutat.
Voit myydä tätä ylijäämäsähköä takaisin sähköyhtiöllesi ja saada tuloja spot-hinnan perusteella, joka vaihtelee Pohjoismaisen sähköpörssin tarjonnan ja kysynnän mukaan.
Kotitalousvähennys tarkoittaa helpotusta veroihin. Kotitalousvähennystä saat, kun ostat aurinkopaneelit. Kotitalousvähennysosa koskee pelkästään työn osuutta. Kun hankit meiltä aurinkopaneelit, me ilmoitamme jo tarjousvaiheessa asennuksen osuuden hinnasta. Kotitalousvähennyksen saa siis vain työn osuudesta. Saat vähentää 40 % työn osuudesta, jos olet ostanut työn yritykseltä. Saat maksimivähennyksen, kun yritykselle maksamassasi laskussa on työn osuutta 5 875 euroa. Kotitalousvähennystä saat myös vapaa-ajan asunnollasi tehdyistä töistä. Kotitalousvähennystä haetaan henkilökohtaisella veroilmoituksella.
Voit seurata sähkön tuotantoa helpoiten lataamalla sovellus puhelimeesi tai tablettiisi. Usein invertterissä on mallista riippuen myös näyttö, josta tuotannon näkee. Asentajamme auttavat invertterin nettiin laitossa. Asiakkaalla on oltava riittoisa ja toimiva nettiyhteys.
Se ei ole mahdollista, koska aurinkopaneelit eivät tuota virtaa yöllä ja erityisesti vähän talvikuukausina, jolloin tarvittaisiin kohtuuttoman suuria akkuja. Voit kuitenkin tulla huomattavasti vähemmän riippuvaiseksi sähkön ostamisesta. Voit puolittaa kulutuksesi ja lisäksi syöttää yhtä paljon sähköä verkkoon kuin saat siitä maksettua, joten käytännössä netto energiankulutuksesi on nolla.
Vapaata kattopinta-alaa talossa tai autotallissa on oltava vähintään 10 neliömetriä. Voimme tehdä tarjouksia myös seinä- tai maa-asennuksista.
Katon tulisi olla mieluiten suunnattu länteen - etelään - itään.
Mitä vähemmän varjoa, sitä parempi.
Katon tulisi olla noin 0-45 asteen kulmassa. Muutkin kulmat toimivat, mutta asennus ja tehokkuus ovat hieman erilaisia.
Talon on oltava vähintään 16A:n sulakearvolla.
Invertterille on oltava tilaa, mieluiten lähellä talon sähkökeskusta, mutta vältä olohuonetta, sillä pieni tuuletin voi olla häiritsevä.
Aurinkopaneelijärjestelmän tärkeimmät osat ovat:
Korkeatehoiset aurinkopaneelit, jotka on suunniteltu kestämään Suomen suhteellisen korkeaa lumikuormaa.
Aurinkoenergia-alan johtavilta valmistajilta peräisin olevat invertterit (yleensä Solis tai Enphase).
Kiinnitysjärjestelmä ja kaapelit, jotka on testattu ja suunniteltu Suomen oloihin.
Kaikki komponentit noudattavat voimassa olevia eurooppalaisia standardeja ja säännöksiä.
Voit säästää ja ansaita rahaa aurinkopaneeleilla: Yleensä sanotaan, että aurinkopaneelit kestävät noin 30 vuotta, mutta monet asennukset kestävät huomattavasti pidempään. Näiden yli 30 vuoden aikana aurinkopaneelit tuottavat tuloja kahdella eri tavalla: ensinnäkin tuotat sähköä kotiisi, mikä tarkoittaa, että säästät saman verran rahaa, jonka olisit muuten käyttänyt sähkön ostoon kuukausittain. Toiseksi myyt ylimääräisen sähköntuotannon verkkoon. Näin tapahtuu, jos tuotat enemmän sähköä kuin kotitaloutesi kuluttaa.
Aurinkokennojen tuotto ylittää usein pankkitalletusten tuoton. Aurinkopaneeleiden avulla voit korvata 25-50 % sähkölaskuistasi niiden käyttöiän aikana, säästäen rahaa jopa 40 vuoden ajan. Monille tämä merkitsee suurempia säästöjä kuin mitä säästötililtä tai osakkeista saisi.
Aurinkopaneelit nostavat talosi arvoaKuten kaikilla remonteilla, parannuksilla ja laajennuksilla, aurinkopaneeleilla on positiivinen vaikutus talon arvoon.
Saat luotettavaa sähköä luotettavaan hintaan. Useat tekijät viittaavat siihen, että sähkön hinta Suomessa nousee ja vaihtelut ovat sähkömarkkinoilla suuria. Monet uskovat, että Ruotsi saattaa kohdata sähköpulan tulevaisuudessa, mikä voi vaikuttaa myös Suomen hintoihin. Tällöin on hyödyllistä omistaa oma sähköntuotanto ja nauttia vakaasta sähkön hinnasta.
1KOMMA5° räätälöi aurinkopaneelijärjestelmäsi asennuksen maksimaalisen tehon ja sähkön tuottamiseksi kotitalouksellesi. Se, kuinka paljon sähköä aurinkokennosi tuottavat ja kuinka paljon kulutat, on jotain, jota haluat tietysti seurata. Tuotannon ja kulutuksen optimaalinen seuranta on mahdollista invertterin näytöltä tai sovelluksen kautta.
Aurinkopaneelit sopivat useimpiin taloihin, mutta tietysti on tiettyjä ehtoja, jotka mahdollistavat aurinkopaneeleiden sähköntuotannon erityisen edullisissa olosuhteissa. Nämä sisältävät:
Kattotilaa talossasi tai läheisessä rakennuksessa (esim. autotalli) vähintään 10 neliömetriä.
Katon pinta, joka on etelään, länteen, lounaaseen, itään tai kaakkoon, jotta aurinkoenergiaa voidaan tuottaa mahdollisimman paljon.
10-45 asteen kaltevuus katollasi
Teemme myös tasakatto- ja seinäasennuksia
Katto, jossa ei ole jatkuvaa varjostusta
Optimaaliset olosuhteet saavutetaan silloin, jos katto on etelään päin 30-40 asteen kaltevuudella.
Esimerkiksi tämänkaltaisia asioita asiantuntijamme kartoituskäynnillä tarkastelevat. Varaa asiantuntija kartoituskäynnille.
Jotta saat korvauksen verkkoon syöttämäsi sähköstä, sinulla on oltava sopimus sähköntoimittajan kanssa. Jos sinulla ei ole sopimusta, sähkö syötetään sähköverkkoon ilman korvausta.
Kun sinulla on sopimus tehty, muuta ei tarvita. Kannattaa tarkistaa kesän sähkölaskuista, että korvausta on tullut. Korvausta ei makseta, jos lasku menee miinukselle. Sen sijaan korvaus siirtyy seuraaville kuukausille, jolloin voit kerryttää summaa.
On totta, että aurinkokennojen hinnat ovat laskeneet valtavasti viimeisen 20 vuoden aikana - luojan kiitos! Vuodesta 2014 lähtien olemme kuitenkin nähneet aurinkopaneeleiden hinnat suhteellisen vakaina ja suurin hinnanalennus tapahtui vuosien 2008 ja 2012 välillä. Tekniikka kehittyy edelleen ja hintoja todennäköisesti lasketaan, kun aurinkokennojen asentamisesta omakotitaloihin tulee yhä yleisempää. Tätä päättelyä voidaan kuitenkin soveltaa kaikilla markkinoilla – ehkä uusi tietokone maksaa myös tulevaisuudessa vähemmän?
Taloudellisesta näkökulmasta on tärkeää muistaa, että aurinkopaneelit ovat pikemminkin investointi kuin kulu. Joka vuosi aurinkopaneeleilla säästetään kuluja niiden tuottaman sähkön ansiosta, jota ei tarvitse ostaa, sekä mahdollisia tuloja myytävän sähkön muodossa. Ympäristönäkökulmasta meidän kaikkien olisi pitänyt tarvita aurinkopaneelijärjestelmä monta vuotta sitten, mieluiten ennen kuin ilmastonmuutos hengitti niskaan. Vähintä, mitä voimme tehdä, on valita aurinkopaneelit tänään ja siten nopeuttaa siirtymistä uusiutuvaan energiaan.
Kuten kaikilla remonteilla, parannuksilla ja laajennuksilla, myös aurinkopaneeleilla on positiivinen vaikutus talon arvoon. Yleisesti vertailtava asia asunnon ostossa on eri asuntovaihtoehtojen ylläpitokustannukset. Yksi suurimmista vuosittaisista menoista omakotiasujalla on energiankulutus.
Aurinkopaneelit laskevat sähkönkulutusta merkittävästi ja lisäävät energiatehokkuutta. Tämä vaikuttaa positiivisesti asunnon arvoon.
Aurinkokeräimet, jotka lämmittävät vettä, ovat myös ympäristöystävällisiä, mutta me emme valitettavasti myy niitä. Ne toimivat vain hyvin suuria vesimääriä lämmittäessä kuten 2000 - 3000 litran säiliöitä tai uima-altaita. Me tarjoamme pelkästään aurinkosähköjärjestelmiä.
Kyllä, aurinkovoimala tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden parantaa kiinteistösi kannattavuutta ja energiatehokkuutta aurinkopaneeleiden avulla. Jos harkitset aurinkovoimalan takaisinmaksuaikaa, on tärkeää ottaa huomioon useita tekijöitä.
Omakotitalo aurinkopaneeleilla ei ole vain houkutteleva ympäristönäkökulmasta, vaan se viestii myös siitä, että talossa on tehty tulevaisuuteen suuntautuvia investointeja ja se voi tarjota merkittävästi alhaisempia käyttökustannuksia. Tämä on syy siihen, että aurinkopaneeleilla varustetun talon arvo yleensä kasvaa.
On useita kansainvälisiä tutkimuksia, jotka osoittavat, että kiinteistöjen arvo nousee vähintäänkin samassa määrin kuin aurinkosähköjärjestelmän asennuskustannukset.
Kiinteistönvälitystilastot osoittavat myös, että talot, joissa on aurinkopaneeleja katolla, houkuttelevat enemmän kävijöitä ja tarjoajia, mikä korostaa entisestään talosi aurinkopaneelisijoituksen taloudellista etua.
Kotitalousvähennys on verohelpotus, jota voit hyödyntää aurinkopaneelien hankinnassa. Vähennyksen voi saada ainoastaan työn osuudesta. Kun hankit meiltä aurinkopaneelit, me ilmoitamme jo tarjousvaiheessa asennuksen osuuden hinnasta. Kotitalousvähennyksen saa siis vain työn osuudesta. Saat vähentää 40 % työn osuudesta, jos olet ostanut työn yritykseltä. Saat maksimivähennyksen, kun yritykselle maksamassasi laskussa on työn osuutta 5 875 euroa. Kotitalousvähennystä saat myös töistä vapaa-ajan asunnollasi. Kotitalousvähennystä haetaan henkilökohtaisesti Verolta.
Aurinkopaneelijärjestelmää voidaan hieman ylimitoittaa, ja usein kesällä sähköä myydään takaisin verkkoon. Suurin taloudellinen hyöty saavutetaan kuitenkin, kun itse käytetään mahdollisimman suuri osa tuotetusta sähköstä. Siksi on järkevää mitoittaa aurinkovoimala kattamaan 25-50% vuosikulutuksesta. Emme suosittele liian suuren aurinkovoimalan hankkimista.
10 kW:n aurinkovoimalalla voit odottaa takaisinmaksuaikaa yleensä 6–9 vuotta, kun sähkön hinta on 0,15cnt per kWh (perustuen spot-hinnan keskiarvoon per kWh). Sisällyttämällä akuston ja käyttämällä älykästä energianhallintaa kannattavuutta voidaan parantaa entisestään, ja takaisinmaksuaikaa voidaan yleensä lyhentää vähintään yhdellä vuodella.
On tärkeää huomata, että pelkkä takaisinmaksuaika voi olla harhaanjohtava mittari. Sen sijaan sinun tulisi harkita sijoituksesi tuottoa, mikä on olennaisempi mittari, samankaltainen kuin osakesijoitusten tuotto. Sijoitetun pääoman tuotto on 10% luokkaa riippuen sähkönhinnan kehityksestä.
Aurinkopaneelijärjestelmän asentaminen on hyvä investointi kotiisi, myös silloin kun olet myymässä asuntoasi. Ostajat kiinnittävät nykyään suurta huomiota energiakustannuksiin, ja aurinkopaneelijärjestelmä voi olla merkittävä etu. Käytännössä tämä tarkoittaa, että talo voidaan myydä kalliimmalla (tai helpommin) kuin naapuritalo. Yhdysvalloissa tehty tutkimus osoittaa, että talon arvo nousee enemmän kuin aurinkopaneelijärjestelmän kustannukset, ja samaa voi olettaa koskevan Suomea.
Tämä vaihtelee tietysti asennuksen koosta ja olosuhteista riippuen. Suuntaa antavana arvona voidaan sanoa noin 6500 - 12 000€ riippuen aurinkopaneelijärjestelmän koosta.
Omakotitaloissa on energiatodistus, joka kertoo kiinteistön energiatehokkuudesta. Energiatodistuksen avulla pystytään arvioimaan kiinteitä kuluja ja sitä, mihin omilla parannuksilla ja hankinnoilla pystyy vaikuttamaan. Energiatodistuksessa huomioidaan monta rakennuksen ominaisuutta, mm. ilmanvaihto, ikkunat, eristykset ja lämmitys. Aurinkopaneelit laskevat energialuokkaa.
Energiatodistuksen periaatteena on erottaa rakennuksen ominaisuudet ja asukkaan kulutustottumukset toisistaan ja kuvata vain rakennuksen ominaisuuksia. Edellisen asukkaan sähkölasku voi johtaa harhaan, jos omat kulutustottumukset poikkeavat edellisestä asukkaasta – tähän auttaa aurinkopaneelit joka laskee vuosikulutusta merkittävästi.
Rakennuksen energialuokka (A–G) määräytyy laskennallisen E-luvun perusteella. Siinä huomioidaan rakennuksen ominaisuudet, mutta sillä ei ole suoraa yhteyttä sähkönkulutukseen. Sähkönkulutus on kuitenkin iso tekijä esim. sähkölämmitteisissä omakotitaloissa.
Ei mene. Kun myyt sähköä, sinun ei tarvitse maksaa sähkönsiirrosta tai veroista. Kun teet ylijäämäsähkölle sopimusta, kannattaa kuitenkin kysyä, ottaako kyseinen yritys myynnistä marginaalia. Osa sähköyhtiöistä saattaa periä todella pienen marginaalin myynnistä, mutta tämä ei ole yhtä kuin siirtomaksu tai vero.
Valtiolta ei saa tällä hetkellä energia-avustusta. Ara on myöntänyt energia-avustuksia asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin vuosina 2020–2023.
Energia-avustukset päättyvät vuoteen 2023. Avustuksia ei voi enää hakea.
Tähän ei ole varsinaista alarajaa, mutta tyypillinen aurinkopaneeli on noin 1,7 neliömetrin kokoinen ja tuottaa noin 420 wattia. Usein paras taloudellinen hyöty saavutetaan suuremmalla järjestelmällä, joka pysyy 10–20 % alle kiinteistön maksimaalisen energiantarpeen. Pinta-alaa olisi hyvä löytyä 10 - 30 neliömetriä.
Ilmalämpöpumpun ja aurinkopaneelien yhdistelmä on erinomainen vaihtoehto, koska se vähentää merkittävästi tarvittavien aurinkopaneelien määrää lämmityksen kattamiseksi. Jos sinulla on lisäksi maalämpö, voit yleensä kattaa suuren osan vuotuisesta energiankulutuksestasi aurinkopaneeleilla.
Tarjoamme joustavaa rahoitusta, jossa on 0% korko 50 kuukauden ajaksi. Lisäksi meillä on muita rahoitusvaihtoehtoja saatavilla. Kysy lisätietoja asiantuntijoiltamme.
N ja P -tyypin aurinkopaneelin erottaa piin saostus, eli tuotannossa aurinkosoluun lisätään pieniä määriä myös muita alkuaineita, jolla muokataan puolijohdeominaisuuksia.
Molemmat saostukset ja solut ovat olleet kehitettynä jo vuosikymmeniä.
N -tyyppi on kehittynyt avaruusteknologian myötä ja pärjää hapettomassa avaruudessa paremmin.
P -tyyppi on ollut yleisempi, halvempi ja melkein dominoivassa asemassa jo pitkään. Nyt tilanne on kuitenkin muuttunut ja N -tyypin aurinkopaneelit ovat kehittyneempiä ja halvempia hinta-laatusuhteeltaan kuin P -tyyppi.
P -tyyppi
P -tyypin aurinkopaneelissa saostus on booria tai galliumia. P -tyyppi häviää nykyään ominaisuuksiltaan N-tyypille. Sen etuna on pitkään ollut hinta, joka perustuu pitkälti volyymiin.
N -tyyppi
N -tyypin aurinkopaneelissa saostus on usein arseenia tai fosforia. N -tyypin paneelissa on paremmat hyötysuhteet ja sitä kautta se on tehokkaampi. Aurinkopaneelien teho heikkenee vuosikymmenten saatossa, mutta N -tyypillä vähemmän. Takuiden puitteissa N -tyypin aurinkopaneeli toimii vielä 30 vuoden päästä 87,5% teholla. Tämäon parempi kuin P -tyypin takuissa.
Lasi-lasi aurinkopaneelissa on kaksipuolinen lasi. Perinteisissä ja kaikkein yleisimmin käytössä oleva standardi on, että etupuolella on lasi ja takapuolella on muovipinta. Lasi-lasi aurinkopaneelissa etu- ja takaosa on lasia, joka tekee aurinkopaneelista kestävämmän. Lasi-lasi ominaisuudesta on myös tuotantoon positiivinen vaikutus. Meiltä löytyy valikoimasta myös lasi-lasi paneeleita, joten ota yhteyttä ja varaa ilmainen kartoitus.
Bifacial -aurinkopaneeli tuottaa sähköä molemmilta puolilta aurinkopaneelia, muuten se muistuttaa tavallista aurinkopaneelia. Tämä lisää hieman hyötysuhdetta ja auttaa tuottamaan enemmän sähköä. Ota yhteyttä, niin asiantuntijamme kertoo tästä lisää.
Aurinkopaneeleita on monen kokoisia ja näköisiä. Niissä on kuitenkin standardikokoja, joista yleisimmät ovat 1722 mm x 1134 mm tai 1909 mm x 1134 mm. Leveys pysyy yleensä aika samana paneelista riippumatta. Paksuus on yleensä 30 - 35mm.
Aurinkopaneelin hyötysuhde kuvaa sitä, kuinka suuri osa paneelin saamasta energiamäärästä saadaan muutettua käyttökelpoiseksi sähköksi. Mitä korkeampi hyötysuhde on, sitä paremman tuoton saat investoinnillesi.
Aurinkopaneelien nimellisteho ilmoitetaan piikkiwatteina (Wp). Paneelien nimellisteho on määritetty laboratoriossa olosuhteissa, joissa auringon säteilymäärä on 1 000 W/m2 ja aurinkokennon lämpötila 25 astetta.
Aurinkopaneelin hyötysuhde määritellään jakamalla nimellisteho sen pinta-alalla ja olosuhteiden säteilymäärällä (1 000 W/m2). Esim. 425 Wp:n ja pinta-alaltaan 1,9 m2:n aurinkopaneelin hyötysuhde voidaan laskea seuraavasti: 425 Wp / (1,9 m2 x 1 000 W/m2) ≈ 21,8 %.
Aurinkopaneeleista tulee todella vähän reklamaatioita. On erittäin harvinaista, että ehjä aurinkopaneeli menee rikki asennuksen jälkeen.
Yleisimmät reklamaatiot ovat ennen asennusta, jolloin aurinkopaneeli on naarmuuntunut ja vaurioitunut kuljetuksessa tai asennettaessa.
Yksittäisiä aurinkopaneeleita on hajonnut ensimmäisen talven aikana, kun pakkaset alkavat. Jos aurinkopaneelin lasipinnassa on hiusmurtumia, pakkanen saattaa rikkoa lasin.
Me korvaamme aina rikkinäiset aurinkopaneelit ja vaihdamme ne uusiin. Aurinkopaneeleille myös tarjotaan pitkät takuut, yleensä noin 25–30 vuotta.
Ilmalämpöpumpun toimintaperiaate perustuu lämmön siirtämiseen ulkoilmasta sisätiloihin tai päinvastoin. Ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö kerää lämpöä ulkoilmasta ja siirtää sen kylmäaineen avulla sisäyksikköön, jossa lämpö vapautuu lämmittämään sisätiloja.
Kylmäaine kiertää järjestelmässä, höyrystyen ja tiivistyen, mikä mahdollistaa lämmön siirron tehokkaasti. Kesällä prosessi voidaan kääntää viilentämään sisätiloja, mikä tekee ilmalämpöpumpusta monikäyttöisen ratkaisun sekä lämmitykseen että viilennykseen.
Tämä tehokas lämmönsiirtomekanismi mahdollistaa ilmalämpöpumpun energiatehokkuuden ja taloudellisuuden, mikä tekee siitä äärimmäisen suositun lämmitys- ja viilennysratkaisun.
Ilmalämpöpumppu on ehdottomasti kannattava sijoitus monestakin syystä. Se tarjoaa kustannustehokkaan lämmitysratkaisun, jonka taloudelliset hyödyt näkyvät jo muutaman vuoden sisällä. Sen hankintahinta on edullinen ottaen huomioon sen tuomat pitkäaikaiset säästöt. Hyvin huollettu ilmalämpöpumppu voi tarjota taloudellista hyötyä jopa kahden vuosikymmenen ajan, ja lisäksi voit hyödyntää kotitalousvähennystä sen asennuskustannuksissa.
Ilmalämpöpumppu ei ainoastaan säästä lämmityskuluissa, vaan parantaa myös asumisen mukavuutta. Energiatehokkuutensa ansiosta se vähentää hiilijalanjälkeä, mikä on ympäristön kannalta arvokasta. Lisäksi ilmalämpöpumppu lisää kiinteistön arvoa ja on houkutteleva ominaisuus mahdollisen myynnin yhteydessä. Modernit laitteet ovat myös pitkäikäisiä, mikä tarkoittaa, että sijoitus pysyy hyödyllisenä vuosikaudet. Huomioiden kaikki nämä seikat, ilmalämpöpumppu on erinomainen valinta niin taloudellisesti kuin ekologisestikin.
Ilmalämpöpumpun säästöt vaihtelevat käyttöolosuhteiden ja laitteen tehokkuuden mukaan, mutta yleisesti niiden käyttöönotto johtaa merkittävään sähkönsäästöön. Keskimäärin ilmalämpöpumppu voi säästää jopa 50-60% lämmityskustannuksissa verrattuna perinteisiin lämmitysmenetelmiin.
Säästöt riippuvat asunnon koosta, lämpöpumpun mallista, asennuksen laadusta sekä lämmitystarpeesta. Energiatehokas ilmalämpöpumppu ei ainoastaan vähennä sähkönkulutusta, vaan myös pienentää ympäristövaikutuksia, mikä tekee siitä sekä taloudellisesti että ekologisesti järkevän sijoituksen.
Kun valitset sopivaa ilmalämpöpumppua, huomioi ensisijaisesti lämmitettävän tilan koko ja lämmitystarve, jotta saat laitteen, joka vastaa tarpeisiisi. Yleisesti ottaen, viilennystehon tarve on noin 70 wattia per neliömetri. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi 50 neliömetrin kokoiseen huoneeseen suositellaan noin 3,5 kilowatin viilennystehoa. Lämmitykseen taas suositellaan käytettäväksi noin 0,5 wattia tehoa jokaista neliömetriä kohden.
Energiatehokkuus on myös tärkeä tekijä; korkeampi energialuokka tarkoittaa suurempia säästöjä. Lisäksi kannattaa miettiä, tarvitsetko lisätoimintoja, kuten ilmanpuhdistusta tai älyohjausta.
Ilmalämpöpumpun oikea sijoitus ja asennus ovat keskeisiä sen tehokkuudelle ja pitkäikäisyydelle. Virheellinen asennus tai huono sijoitus voi vaikuttaa negatiivisesti laitteen suorituskykyyn ja elinikään. Ilmalämpöpumpun asentamisessa ohjeiden noudattaminen on välttämätöntä, ja sen tulisi tapahtua aina ammattilaisen toimesta.
Vaikka asennuskustannukset saattavat aluksi vaikuttaa korkeilta, ne ovat sijoituksena kannattavia, sillä asianmukainen asennus takaa ilmalämpöpumpun optimaalisen toiminnan.
1KOMMA5° Suomen kokeneet asiantuntijat asentavat ilmalämpöpumpun kiinteistöösi nopeasti ja turvallisesti. Ota yhteyttä ja kysy tarjous ilmalämpöpumpusta asennettuna.
Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus on kysymys, joka askarruttaa monia. Sähkönkulutuksen määrä riippuu laitteen tehokkuudesta ja kuinka paljon sitä käytetään. Kesäisin viilentäessä sähkönkulutus on yleensä alle 400 kWh, kun taas talvella lämmitettäessä kulutus voi nousta. Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus talvella riippuu useista tekijöistä, kuten ulkolämpötilasta, laitteen tehokkuudesta ja asetetuista lämpötiloista. Talvella, kun ulkolämpötila laskee, lämpöpumpun täytyy työskennellä kovemmin lämmittääkseen kotia, mikä voi lisätä sähkönkulutusta. Suosittelemmekin, että tarkistat ilmalämpöpumpun asetukset talvella ja kytket automaattiasetuksen pois päältä. Näin varmistat ilmalämpöpumpun tehokkaan käytön ja saat aikaan merkittäviä säästöjä.
Vaikka laite voi kuluttaa talvella hieman enemmän sähköä kuin kesällä, perinteisiin lämmitysmenetelmiin verrattuna ilmalämpöpumppu on silti energiatehokkaampi vaihtoehto. Vuositasolla ilmalämpöpumppu voi vähentää sähkönkulutusta noin 3000 - 8000 kWh. Laitteen tehokkuutta arvioidessa hyödyllisiä mittareita ovat COP ja SCOP -arvot, jotka kuvaavat ilmalämpöpumpun energiatehokkuutta.
Katoksen asentaminen ei ole välttämätöntä ilmalämpöpumpun toiminnan kannalta, mutta se suojaa laitetta ja pidentää sen käyttöikää. Katos suojaa ilmalämpöpumppua lumen ja jääpuikkojen putoamiselta, jotka voivat vahingoittaa laitetta. On tärkeää varmistaa, että seinärakenteet, joihin ilmalämpöpumpun katos kiinnitetään, ovat riittävän kevyet. Katoksen asentaminen voi siis lisätä laitteen pitkäikäisyyttä ja vähentää kunnossapitoa.
Ilmalämpöpumput soveltuvat monenlaisiin kohteisiin. Ne tarjoavat energiatehokkaan ratkaisun omakotitaloihin, rivitaloihin, kerrostaloihin (taloyhtiön luvalla), kesämökkeihin sekä toimisto- ja liiketiloihin. Ilmalämpöpumput ovat ihanteellisia tiloissa, joissa tarvitaan sekä lämmitystä että viilennystä. Niiden asennus on joustavaa, ja ne voidaan sijoittaa niin, että ne palvelevat parhaiten tilan lämmitys- ja viilennystarpeita.
Kyllä, ilmalämpöpumpun voi asentaa kerrostaloon, mutta se vaatii taloyhtiön luvan ja usein myös muiden asukkaiden suostumuksen. On tärkeää huolehtia, että ilmalämpöpumpun asennus ja käyttö noudattavat taloyhtiön ohjeita ja eivät häiritse muita asukkaita. Lisäksi on otettava huomioon tekniset seikat, kuten sopivan asennuspaikan löytäminen ja ulkoyksikön sijoitus. Asiantunteva asennus on tärkeää varmistaa laitteen asianmukainen toiminta kerrostalo-olosuhteissa.
Ilmalämpöpumpun sammuttamista yöksi kannattaa harkita useiden tekijöiden perusteella. Jos pumppu on varustettu älykkäällä ohjauksella tai yötilalla, se säätää lämmitys- tai viilennystehoa energiatehokkaammin, mikä voi vähentää tarvetta sammuttaa sitä kokonaan. Toisaalta, jos pumpun käyttö yöllä ei ole välttämätöntä esimerkiksi viilennyksen tai lämmityksen osalta, sammuttaminen voi säästää energiaa ja vähentää sähkölaskua. Jatkuvan käytön ja sammuttamisen välillä valinta riippuu laitteen ominaisuuksista, asuinolosuhteista ja henkilökohtaisista mieltymyksistä.
Smart meter, jota kutsutaan myös energiamittariksi tai Modbusiksi, käytetään tuotannon ja kulutuksen seurantaan. Älykkään mittarin tarkkojen mittausten avulla voit helposti seurata aurinkopaneelijärjestelmäsi tehokkuutta. Energiamittari käyttää Modbus-yhteyttä tiedonsiirtoprotokollana.
Smart meter - energiamittari on asiakkaille, jotkahaluavat seurata aurinkoenergian toimintaa tarkasti. Jos olet todella kiinnostunut tuotannon seurannasta, suosittelemme energiamittarin asennusta.
Smart meter - energiamittarilla seuraat tuotantoasi, itse tuotetun sähkön käyttöä ja ostettua sähköä sovelluksessasi.
Näet, kuinka paljon aurinkoenergiaa tuotetaan, kuinka paljon energiaa ostat ja kuinka paljon myyt. Invertterin sovellus näyttää vain tuotannon.
Smart meter - energiamittari sijoitetaan yleensä mittaritauluun (sähkökaappiin), eli sinne, mistä sähkö tulee kotiin. Asennus tehdään sähkökaappiin, jotta voit lukea laitokseen tulevan kokonaisvirran sekä laitoksesta lähtevän virran.
Emme suosittele aurinkopaneelien asentamista itse. Asennus vaatii ammattitaitoisen sähköasentajan, joka osaa liittää järjestelmän invertteriin, sähköverkkoon ja suorittaa muita asennukseen liittyviä tehtäviä. Aurinkopaneelien itseasennukseen liittyy useita riskejä, kuten sähkövaarat, henkilövammat, laitteen vääränlainen toiminta, oikeudelliset seuraamukset sekä riski menettää takuu hankituille osille. Jos olet kiinnostunut aurinkopaneelien asentamisesta kiinteistöösi, ota meihin yhteyttä. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä pian.
Aurinkoenergiajärjestelmän asentaminen koostuu useista vaiheista, jotta aurinkoenergian käyttöönotto olisi sujuvaa ja tehokasta. Onneksi, kun sinulla on meidät aurinkoenergian asiantuntijoina, sinun tarvitsee vain varata ilmainen tapaaminen yhden asiantuntijoistamme kanssa, joka suorittaa alustavan arvioinnin arvioimalla katto-olosuhteitasi, mahdollisia varjostuksia, keskimääräistä vuotuista sähkönkulutusta ja aurinkoenergiajärjestelmäsi mahdollisia taloudellisia etuja. Jatkossa projektiemme asennuspäälliköt vastaavat koko prosessista, paperitöiden täyttämisestä aina aurinkoenergiajärjestelmäsi moitteettoman toiminnan varmistamiseen saakka.
Oma sähköyhtiö
Kun olet tilannut aurinkopaneelit ja odotat asennuksen ajankohtaa, kannattaa sillä välillä tehdä myyntisopimus ylijäämäsähkölle. Tätä emme pysty tekemään asiakkaan puolesta, sillä sähkösopimukset ovat henkilökohtaisia.
Sähkönsiirto ja verkkoon kytkentä ilmoitus
Sinun ei tarvitse tehdä ilmoituksia verkkoyhtiölle. Autamme sinua kaikissa tarvittavissa asiakirjoissa, jotka liittyvät verkkoilmoitukseen asennuksen yhteydessä. Sinun tarvitsee vain valita sähkökauppias, joka ostaa ylijäämäsähkösi.
Mitä minun on valmisteltava ennen aurinkopaneeleiden asentamista?
Jos haluat olla paikalla kun asennus tapahtuu, sovi tarkka aloituspäivä ja kerro toiveesi projektipäälliköllemme. Varmista, että katolle on esteetön pääsy ja että myös invertterin asennuspaikka on esteetön. Sinun on myös varmistettava, että invertterille on Internet-verkkokaapeli tai kohtuullisen vahva Wi-Fi-signaali.
Kuinka kauan asennus kestää?
Omakotitaloihin aurinkopaneelit asennetaan 1 - 2 päivässä hyvällä
säällä. Oikein helpot asennukset tehdään alle kuudessa tunnissa, kun taas haastavissa kohteissa voi mennä kolmekin päivää.
Kuinka monta asentajaa tarvitaan?
Yleisesti asentajat toimivat työparina. Toinen asentajista on kattotöiden ammattilainen, joka asentaa katolle kiinnikkeet ja kiskot. Toinen on sähkömies - sähkötöiden ammattilainen, joka asentaa invertterin sähköverkkoon. Kun molemmat ovat valmiina, kaapelireitti tehdään yhdessä ja nostetaan yhteisvoimin aurinkopaneelit katolle.
Kuinka varmistat asennuksen laadun?
Käytämme vain kokeneita aurinkopaneelien asentajia, ja meiltä löytyy TUKESin luvat. TUKESin edustaja on pitänyt asentajillemme vuosittaisen koulutuksen. Käytämme laitteita vain maailman suurimmilta valmistajilta, jotka noudattavat korkeimpia standardeja sekä laadun että kestävyyden suhteen. Aurinkopaneelimme ovat yleensä 1KOMMA5 ja Leapton, jotka sijoittuvat korkealle ympäristö- ja terveysasioissa Solar Scorecard -arvion mukaan.
Jos haluat olla paikalla kun asennus tapahtuu, sovi tarkkaan aloituspäivä ja kerro toiveesi projektinjohtajallemme. Varmista, että katolle on esteetön pääsy sekä invertterin asennuspaikka on esteetön. Sinun on myös varmistettava, että invertterille on Internet-verkkokaapeli tai kohtuullisen vahva Wi-Fi-signaali.
Omakotitaloihin aurinkopaneelit asennetaan 1 - 2 päivässä hyvällä
säällä. Oikein helpot asennukset tehdään alle kuudessa tunnissa ja haastavissa kohteissa voi mennä kolmekin päivää.
Yleisesti asentajat toimivat työparina. Toinen asentajista on kattotöiden ammattilainen ja asentaa katolle kiinnikkeet ja kiskot. Toinen on sähkömies - sähkötöiden ammattilainen joka asentaa invertterin sähköverkkoon. Kun molemmat ovat valmiina kaapeli reitti tehdään yhdessä ja nostetaan yhteisvoimin aurinkopaneelit katolle.
Käytämme vain kokeneita aurinkopaneelien asentajia, ja meiltä löytyy TUKESin luvat. TUKESin edustaja on pitänyt asentajillemme vuosittaisen koulutuksen. Käytämme vain laitteita maailman suurimmilta valmistajilta, jotka noudattavat korkeimpia standardeja sekä laadun että kestävyyden suhteen. Aurinkopaneelimme ovat yleensä 1KOMMA5 ja Leapton, jotka sijoittuvat korkealle ympäristö- ja terveysasioissa Solar Scorecard -arvion mukaan.
Kaikki energiantuotanto aiheuttaa jonkinlaista ympäristövaikutusta. Aurinkopaneelien elinkaaren aikana suurin ympäristövaikutus syntyy niiden valmistuksen aikana. Kun aurinkopaneelit tuottavat sähköä, ne sen sijaan edistävät useita ympäristöetuja.
Elinkaaren ja tuotannon vaikutus
Elämänkaarinäkökulmasta katsottuna aurinkokennojen ympäristövaikutukset ovat suurimmat niiden valmistuksen yhteydessä. Tämä johtuu muun muassa siitä, että maailmanmarkkinoista 97%kennoista koostuu piisoluista. Piitä esiintyy yleisesti maankuoressa, mutta sen louhiminen ja puhdistaminen ovat energiaa vieviä prosesseja. Tällä hetkellä lähes 70% maailman aurinkokennoista valmistetaan Kiinassa, jossa valmistuksessa käytettävästä energiasta suurin osa on fossiilista.
1KOMMA5°-paneelilla tarjoamme aurinkopaneeleja, jotka on valmistettu 25 % kestävämmin kuin kiinalaiset standardipaneelit. Tämä on mahdollista tiiviinä yhteistyönä saksalaisen Wackerin kanssa, joka tuottaa aurinkokennomoduuleja Saksassa louhitulla piillä.
Suomalaisessa kontekstissa aurinkopaneelijärjestelmän energiantuotannon arvioidaan yleisesti vievän noin kaksi tai kolme vuotta vastaavan energiamäärän tuottamiseksi, joka kuluu sen valmistukseen, kuljetukseen ja käyttöön. Tätä kutsutaan "energian takaisinmaksuajaksi" ja se vaihtelee riippuen valmistusprosessista ja siitä, missä aurinkopaneeleja käytetään. Ottaen huomioon saksalaisvalmisteisen piimme, takaisinmaksuaika voi olla alle kahden vuoden.
Ympäristöedut sähköntuotannossa
Toimittamamme aurinkosähköjärjestelmän on arvioitu kestävän vähintään 30 vuotta ja se tarjoaa useita ympäristöetuja toimintansa aikana. Suurin etu on luonnollisesti aurinkokennojen tuottama sähkö uusiutuvasta energialähteestä, mutta sähköntuotannolla on myös se etu, että se on äänetön eikä siten häiritse ympäristöä. Lisäksi sähköntuotanto ja -kulutus tapahtuvat lähellä toisiaan, mikä vähentää siirtohäviöitä sähköverkoissa. Tapauksissa, joissa aurinkopaneelit sijoitetaan katolle, niiden tuotanto ei myöskään vie lisätilaa maasta.
Aurinkopaneelien kierrätys
Suomessa ja EU:ssa aurinkopaneelien kierrätystä koskee elektronisten tuotteiden kierrätystä säätelevä direktiivi. Tämä tarkoittaa, että kaikki Euroopan markkinoilla aurinkopaneeleja myyvät yritykset ovat velvollisia tuottajavastuuseen, joka takaa tuotteen kierrätyksen. Jälleenmyyjän tai valmistajan on myös tiedotettava kuluttajalle, minne tuote on palautettava sen käytön päätyttyä.
Suomessa aurinkopaneelit yleensä palautetaan kierrätykseen kunnallisten kierrätyskeskusten kautta. Siellä ne kierrätetään yhdessä muiden elektroniikkajätteiden, kuten tietokoneiden ja televisioiden kanssa. Tällä hetkellä kierrätettäviä osia ovat alumiinikehykset ja lasi. Tulevaisuudessa, kun aurinkopaneelien jätevirta kasvaa, voi olla taloudellisesti kannattavaa järjestää erillinen kierrätys aurinkopaneeleille, jossa myös metalliosat otetaan talteen.
Aurinkoenergia vs. muut energialähteet
Aurinkopaneelien ympäristövaikutuksia käsitellään joskus näkökulmasta, että aurinkosähkö korvaisi muita energialähteitä. Jos aurinkosähkö korvaisi korkeat kasvihuonekaasupäästöjä aiheuttavat tuotantomenetelmät, se merkitsisi päästöjen vähenemistä. Ei ole kuitenkaan mahdollista lyhyellä aikavälillä ja ilman huimaa teknologista kehitystä korvata kaikkia muita energialähteitä aurinkoenergialla. On kuitenkin mahdollista verrata, kuinka paljon hiilidioksidia aurinkosähkö tuottaa tuotettua kilowattituntia kohden verrattuna muihin energialähteisiin.
YK:n ilmastopaneeli raportoi keskimääräisistä hiilidioksidipäästöistä eri energialähteistä sähköntuotannossa vuoden 2014 raportissaan. Raportin mukaan aurinkosähkö aiheuttaa 41 grammaa hiilidioksidia tuotettua kilowattituntia kohden (gCO2/kWh). Arvioidemme mukaan uuden 2023 julkaistun aurinkopaneelimme aiheuttavat vain noin 28 grammaa hiilidioksidia/kWh. Tätä voidaan verrata kivihiilellä tuotettuun sähköön, joka tuottaa 820 gCO2/kWh tai maakaasulla tuotettuun sähköön, joka tuottaa 490 gCO2/kWh. On hyvä pitää mielessä, että tämäntyyppiset laskelmat voivat vaihdella riippuen tehtyjen oletusten perusteista, joten muut raportit voivat esittää erilaisia lukuja.
Aurinko ei ole vain luonnonvalon ja lämmön lähde - se voi myös olla ympäristöystävällisen ja taloudellisesti kannattavan tulevaisuuden perusta.
Aurinkoenergia on puhdas ja uusiutuva energianlähde, joka on keskeisessä asemassa hiilidioksidipäästöjen ja muiden haitallisten aineiden vähentämisessä ilmakehässä. Aurinkopaneeleiden käyttö tekee sinusta aktiivisen ympäristötietoisen ja auttaa vähentämään omaa ympäristövaikutustasi.
Aurinkoenergia ei aiheuta hiilidioksidipäästöjä tai muita haitallisia aineita, mikä auttaa säilyttämään planeettamme. Aurinkopaneelien valitseminen Euroopasta peräisin olevalla piillä vähentää myös ympäristövaikutuksia valmistuksen osalta, mikä on ylimääräinen etu.
Onko aurinkopaneeleilla joitakin ongelmia?
Vaikka aurinkopaneelien edut ovat moninaiset, on olemassa näkökohta, joka joskus herättää huolta ja jota voidaan pitää haittana: alkuinvestointikustannukset. On totta, että aurinkopaneelijärjestelmät voivat liittyä suhteellisen korkeisiin aloituskustannuksiin. Mutta on tärkeää muistaa, että tämä on yksittäinen sijoitus, joka tarjoaa monia pitkän aikavälin etuja.
Itse asiassa on haastavaa löytää muita investointeja, jotka olisivat yhtä turvallisia ja kannattavia kuin aurinkopaneelit. Sijoitetun pääoman tuotto voi olla vaikuttava, samalla kun edistät puhtaampaa ympäristöä. Kustannuksen tekemiseksi hallittavammaksi voit harkita aurinkopaneelijärjestelmän rahoittamista lainalla. Tällä tavoin voit tehokkaasti jakaa investointikustannuksen pidemmälle aikavälille ja samalla hyötyä lainatun pääoman tuotosta. Tämä tarkoittaa, että et vain vähennä sähkölaskujasi, vaan luot myös suurempaa taloudellista turvallisuutta henkilökohtaiselle taloudellesi.
Joten, vaikka alkuinvestoinnin korkeat kustannukset saattavatkin olla huomionarvoinen seikka, aurinkopaneelien tarjoamat hyödyt kuten säästöt, ympäristöystävällinen energiantuotanto ja taloudellinen varmuus ovat merkittäviä ja vaikeasti voitettavia. Siispä älä epäröi investoida aurinkopaneeleihin, vaan nauti niiden tarjoamista eduista sekä itsellesi että ympäristölle.
Valitse 1KOMMA5° Suomi
Ota yhteyttä 1KOMMA5° Suomeen, kun olet valmis ottamaan tärkeän askeleen aurinkopaneelien asentamiseksi katollesi. Autamme sinua koko prosessin ajan ja takaamme, että saat aurinkopaneeleista mahdollisimman suuren hyödyn.Tavoitteemme on auttaa sinua säästämään rahaa ja vähentämään ympäristövaikutuksiasi sekä muovaamaan yhdessä vihreämpää ja kestävämpää tulevaisuutta. Ota meihin yhteyttä jo tänään, niin aloitamme yhdessä matkan kohti aurinkopaneelien hyötyjä, jotka tuovat etua sekä sinulle että planeetallemme.
Aurinkopaneelit ovat yksi ympäristöä vähiten kuormittavista tavoista tuottaa sähköä, joita tunnemme tänään. Ne ovat hiljaisia, eivätkä aiheuta lainkaan päästöjä, ja ne käyttävät aurinkoa polttoaineenaan. Suurin ympäristövaikutus tapahtuu valmistuksen yhteydessä. Perinteisten piipohjaisten aurinkopaneelien valmistamiseen tarvitaan paljon energiaa, mutta tämä kompensoidaan enemmän kuin hyvin tulevaisuuden ympäristöhyödyillä. Energianpalautusaika, eli aika, jonka aurinkopaneelin kestää tuottaa se energia, joka kului valmistusvaiheessa, on tänään yleensä alle kaksi vuotta, samalla kun käyttöikä on vähintään 25 vuotta. Kun aurinkopaneelit ovat palvelleet loppuun, ne voidaan suurelta osin kierrättää.
Optimointilaite on elektroniikkalaite, joka voidaan asentaa yhdelle tai useammalle aurinkopaneelille lisäämään energiantuotantoa paneelin varjostumisen aikana. Optimointilaitteet ovat erityisen hyödyllisiä osittaisessa varjostuksessa, kuten esimerkiksi puiden aiheuttamien varjojen kohdalla. Tasaisissa varjoissa aurinkopaneelien ohitusdiodit ja invertterin MPP-seuranta toimivat yleensä hyvin ilman optimointilaitteita.
Kun tarkastamme talosi, annamme suosituksen optimoijien käytöstä tai niiden käyttämättä jättämisestä. Tämän jälkeen sinä voit itse päättää, haluatko järjestelmäsi varustettuna varjostusoptimoinnilla vai ilman.
Aurinkopaneelien optimoijien vertaaminen edellyttää niiden roolin ymmärtämistä sähköntuotannon tehostamisessa ja varjojen vaikutusten lieventämisessä. Optimointilaitteet, kuten SolarEdge, Huawei ja Tigo, ovat elektronisia komponentteja, jotka asennetaan aurinkopaneeleihin niiden suorituskyvyn optimoimiseksi.
Keskeiset arviointipisteet sisältävät perinteisten aurinkopaneelijärjestelmien vertailun, jotka perustuvat sarjayhteyksiin ja ohitusdiodien käyttöön varjojen vähentämiseksi, optimoijia käyttäviin järjestelmiin.
Optimointilaitteet toimivat samalla tavalla kuin ohitusdiodit, mutta tarjoavat yksittäisen paneelin optimoinnin, mikä on erityisen hyödyllistä osittaisissa varjostustilanteissa. Ne voivat hieman lisätä energiantuottoa hyödyntämällä kutakin paneelia tehokkaammin ja tarjoavat diagnostiikkamahdollisuuksia paneelivirheiden havaitsemiseksi.
Ne kuitenkin myös lisäävät monimutkaisuutta ja aiheuttavat korkeammat alkukustannukset lisäkomponenttien ja asennusvaatimusten vuoksi. Näistä haitoista huolimatta optimoijat voivat olla arvokkaita tilanteissa, joissa varjostus on huolenaiheena tai aurinkopaneelien tehokkuuden maksimoimiseksi.
Yleisimmin käytämme invertteri on Solis.
Solis on yleensä hinta-laatusuhteeltaan paras normaaleissa olosuhteissa, mutta joissakin tapauksissa kalliimpi mikroinvertteri Enphase voi olla parempi seuraavista syistä:
Parempi varjostuksen hallinta
Pidempi takuu, 25 vuotta
Tuotannon näyttö modulitasolla
Mahdollisuus asentaa paneeleja eri suuntiin / kulmiin
Hyvä tuotannonseuranta
Soliksen etuja:
Erittäin hyvä hinta-laatusuhde
Pitkä 10 vuoden takuu
Korkea hyötysuhde
Hyvä tuotannon seuranta
Näyttöön ja invertteriin pääsee koskemaan
Invertteri voi olla suurempi ja toimia silti loistavasti pienemmän aurinkovoimalan kanssa. Aurinkopaneeleja voi olla vaikka 6kW ja invertteri 10kW tehoinen. Aamun sarastaessa käynnistysjännitteen on oltava 10kW invertterissä niin pieni, että se tuottaa jo muutamia Watteja.
Etu suuremmassa invertterissä on, että voit tulevaisuudessa helposti lisätä aurinkopaneeleita, eikä invertteriä tarvitse samalla uusia.
kWp = kilowattipiikki
kWh = kilowattitunti
Aurinkopaneelilla on maksimaalinen teoreettinen teho, joka mitataan watin (W) huippuna (esim. 100 Wp). Aurinkovoimalassa, jossa on 10 kappaletta 100 Wp:n paneelia, on maksimaalinen teoreettinen teho 1 000 Wp tai 1 kWp. Tosiasiallinen arvo Suomessa on kuitenkin noin 75-85% teoreettisesta, koska teoreettinen arvo määritellään ihanteellisissa olosuhteissa.
kWh on sähköenergian mittayksikkö, ja jos voimala tuottaa 1 000 W tunnissa, se on energiamäärä 1kWh. Jakautuneena vuoden yli, pitkien ja lyhyiden päivien, johtojen ja invertterien häviöiden kanssa, optimaalinen voimala Turussa, jossa on asennettu teho 1000 Wp, tuottaa välillä 0,85 - 0,95 kWh.
Aurinkopaneelijärjestelmä on kytketty talon sähköjärjestelmään, joka puolestaan on kytketty sähköverkkoon. Tämä tarkoittaa sitä, että jos et itse käytä aurinkopaneeleilla tuotettua sähköä, se syötetään automaattisesti sähköverkkoon. Tätä ylimääräistä sähköä voit myydä sille, jolta normaalisti ostat sähköä.
Aurinkopaneeleiden elinikä on todella pitkä. Aurinkosähköjärjestelmää ostaessa ei pidä tehdä virhettä valitsemalla markkinoiden halvimpia tuotteita. Tällöin riskinä on saada järjestelmä, jolla on lyhyt käyttöikä ja paljon ongelmia.
Korkealaatuiset aurinkosähköjärjestelmät, kuten yksikiteiset aurinkopaneelit TOPCon-teknologialla, tarjoavat pisimmän käyttöiän. 1KOMMA5° Suomi käyttää aurinkopaneeleja, jotka on valmistettu Saksassa valmistetusta piistä ja joilla on taattu 30 vuoden käyttöikä, mutta voit todennäköisesti odottaa niiltä jopa 40 vuoden käyttöikää.
Takaamme myös, että aurinkopaneelimme tuottavat markkinoiden johtavan 87 % tehosta 30 vuoden jälkeen. Lisäksi paneeleilla on eurooppalaisen yrityksen takuu, toisin kuin useimmat markkinoilla olevat paneelit, joiden takuu on kiinalaisen yrityksen myöntämä.
Invertteri on tärkeä osa aurinkosähköjärjestelmää
Toinen tärkeä osa aurinkosähköjärjestelmässä on invertteri. Sen tulisi olla luotettavalta valmistajalta, kuten Solis, Enphase Sungrow, tai Fronius. Näiden tuotteiden takuu on yleensä 5-10 vuotta, ja usein vaihtosuuntaaja on komponentti, joka täytyy vaihtaa järjestelmän puolivälin jälkeen.
Huolto ja tuki
Meillä ovat voimassa kaikkien myymiemme tuotteiden takuut, joista tärkeimpiä ovat aurinkopaneelit ja invertterit. Olemme luotettava kumppani.
Aurinkopaneelit ovat käytännössä huoltovapaita. Paneelit, jotka ovat noin 10-45 asteen kulmassa, puhdistuvat itsestään sateen ja tuulen mukana. Aurinkopaneelijärjestelmässä ei ole yhtään yksittäistä kallista osaa, joka vaatisi vaihtamista 15–20 vuoden sisällä.
Ei. Vaikka valmistus on monimutkaista ja suunnittelu sekä asennus vaativat asiantuntemusta, käyttö on hyvin yksinkertaista. Aurinkopaneelit tuottavat sähköä, ja ylimääräinen energia syötetään automaattisesti sähköverkkoon.
Solar Age Oy perustettiin vuonna 2016 Suomessa paikallisena aurinkoenergiajärjestelmien tarjoajana, jonka pääkonttori sijaitsee Kaarinassa. Vuosien varrella Solar Age Oy on rakentanut vahvan maineen luotettavuudesta ja laadusta, voittaen sekä yksityis- että yritysasiakkaiden luottamuksen ympäri Suomen. Yritys ostettiin saksalaisen 1KOMMA5°-yhtiön toimesta lokakuussa 2022, mikä johti nimen muuttamiseen 1KOMMA5° Suomeksi. Tämä muutos heijastaa suomalaisen tytäryhtiön integrointia laajempaan 1KOMMA5° -brändiin.
Yrityskauppa toteutettiin hyödyntämään molempien yritysten vahvuuksia ja kiihdyttämään aurinkopaneelien liiketoiminnan kasvua Suomessa. Se avaa uusia mahdollisuuksia laajentumiselle ja innovaatioille uusiutuvan energian alalla.
1KOMMA5° on saksalainen yritys, joka on erikoistunut uusiutuvan energian ratkaisuihin, erityisesti aurinkopaneelitekniikkaan ja -asennuksiin. Heillä on vahva läsnäolo Euroopan markkinoilla ja pitkä historia innovatiivisissa kestävän energian ratkaisuissa.
Yrityksemme nimi, 1KOMMA5°, heijastaa suoraan missiotamme osallistua Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteiden saavuttamiseen. “1KOMMA5°” edustaa kunnianhimoista tavoitetta rajoittaa maapallon lämpeneminen 1,5°C:een, kuten sopimuksessa määritellään, välttääksemme ilmastonmuutoksen pahimmat vaikutukset planeetalle.
Missiomme on auttaa saavuttamaan tämä tavoite tarjoamalla kestäviä ja innovatiivisia energiaratkaisuja, jotka mahdollistavat merkittävän hiilidioksidipäästöjen vähentämisen ja suuremman energiariippumattomuuden.
Sitoutumisemme tehokkuuteen ja kestävyyteen avulla pyrimme tukemaan koteja ja yrityksiä siirtymään vihreän ja kestävän energian käyttöön, mikä on linjassa globaaleiden ilmastonmuutoksen lieventämistavoitteiden kanssa.
Kyllä, Solar Age Oy on nyt 1KOMMA5°:n tytäryhtiö. Yrityskauppa ei kuitenkaan muuta yrityksen ydinarvoja tai toimintoja. Se pysyy suomalaisena yrityksenä, jolla on samat paikalliset työntekijät ja päivittäiset toiminnot.
Vaikka keskitymme edelleen aurinkopaneeliteknologiaan ja kestäviin energiaratkaisuihin, yrityskaupan myötä asiakkaamme voivat nauttia entistä laajemmasta tuote- ja palveluvalikoimasta.
Olemassa olevat asiakkaat voivat edelleen odottaa korkealaatuista palvelua ja tukea yritykseltä. Yrityskauppa tuo mukanaan lisäresursseja ja asiantuntemusta, mikä mahdollistaa asiakkaiden tarpeiden entistä paremman palvelemisen ja uusien, innovatiivisten ratkaisujen kehittämisen.
Täytä tietosi, niin vastaamme kysymyksiisi mahdollisimman pian! Voit myös soittaa meille suoraan numeroon 0407783899