1KOMMA5° ja WACKER ovat yhteistyössä tuottaneet ekologisemman aurinkopaneelin, nyt se on saatavilla Suomessa yksinoikeudella 1KOMMA5° Suomen kautta

Uusiutuvan energian edelläkävijä 1KOMMA5° tuo Suomeen rajoitetun erän täysin mustia aurinkopaneeleja, jotka on tuotettu WACKERin korkean puhtausasteen polykristallisilikonin avulla. Vastaavanlaista tuotetta ei tällä hetkellä Suomen markkinoilta löydy. Aurinkopaneelia ei ole pelkästään brändätty uudestaan vaan koko tuotantoketjua on muokattu osallistumalla kehitysprosessiin ja suunnitteluun.
Julkaisija
Tanise Mondejar
Päivitetty
Lukuaika
2 min

1KOMMA5° on solminut strategisen kumppanuuden Münchenissä sijaitsevan kemian alan yrityksen WACKERin kanssa varmistaakseen korkean puhtausasteen polykristallisilikonin toimitukset. Polykristallisilikoni on aurinkokennomoduulien perusraaka-aine. Yhteistyö edistää kestävää aurinkopaneelituotantoa, jossa keskitytään vahvasti ympäristövastuuseen ja työolosuhteisiin. Vaikka toimitussopimuksen yksityiskohdat pysyvät salassa, molemmat yritykset ovat sitoutuneet edistämään vastuullisia käytäntöjä aurinkoenergia-alalla.

"Olemme innoissamme saadessamme ensimmäisten joukossa tämän tuotteen Suomeen. Maailmanlaajuisesti noin 90% kennojen raaka-aineesta valmistetaan Kiinassa. Nyt saamme olla ensimmäisiä, jotka tuovat raaka-ainevalmistuksen takaisin Eurooppaan. Emmekä tule olemaan viimeisiä - koronan tuoma suuri komponenttipula ja Kiina-riippuvuus halutaan korvata tuotannolla Euroopasta", kertoo Pasi Seppälä, 1KOMMA5° Suomen hankintajohtaja.

WACKERin polykristallisilikonia käyttämällä 1KOMMA5° voi vähentää arvoketjun hiilidioksidipäästöjä yli 50 prosentilla verrattuna Aasiasta kaupallisesti saatavilla oleviin raaka-aineisiin. 1KOMMA5°:n ja WACKERin välillä solmittu sopimus takaa riittävän määrän materiaaleja aurinkokennomoduulien valmistukseen yli 25 000 kotitaloudelle vuosittain. Tämän seurauksena 1KOMMA5° tulee jatkossa tuottamaan aurinkokennomoduulinsa itse. Yritys on parhaillaan perustamassa omaa moduulien tuotantolaitosta Saksassa, jotta se voi varmistaa kestävän arvoketjun ja lieventää pitkällä aikavälillä geopoliittisia riskejä.

WACKERin polykristallisilikonista valmistetaan korkeatehoisia aurinkokennomoduuleja 1KOMMA5°:lle, joka palvelee asiakkaita ympäri Eurooppaa ja Australiaa. Vuoden 2022 lopulla 1KOMMA5° esitteli 420 watin täysin mustan moduulin uusimmalla TopCon-teknologialla ja ilmoitti sen lanseeraamisesta markkinoille vuoden 2023 kesällä. 25 vuoden tuotetakuu ja 30 vuoden suorituskykytakuu vahvistavat väitteen kestävien tuotteiden käytöstä.

"Uuden aurinkopaneelin takuut ovat markkinoiden pisimpiä. Ainoastaan pienillä tuotantomäärillä päästään pidempiin takuuaikoihin, ja silloin aurinkopaneelin hinta yleensä tuplaantuu toisin kuin tässä. Kestävä tuote on myös ekologinen", lisää Ricardo Pacheco, 1KOMMA5° Suomen toimitusjohtaja.

1KOMMA5° jatkaa kestävän aurinkoenergian ratkaisujen edelläkävijänä: uuden aurinkopaneelin saatavuus Suomessa tarkoittaa merkittävää askelta kohti vihreämpää ja kestävämpää tulevaisuutta. Yhtiön tinkimätön sitoutuminen puhtaan energian tuotantoon ja ympäristövastuullisiin käytäntöihin sekä 1KOMMA5°:n ja WACKERin välinen yhteistyö muuttavat aurinkoenergia-alan maisemaa ja luovat uusia laatustandardeja.

Tietoa 1KOMMA5° Suomesta

1KOMMA5 Suomi, aiemmin tunnettu nimellä Solar Age Oy, on johtavia aurinkoenergian tarjoajia Suomessa. Yhtiöllä on yli kuuden vuoden kokemus alalta. Yli 5000 aurinkovoimalan ja 60 000 aurinkopaneelin asennuksen kokemuksella Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Pirkanmaan alueilla, 1KOMMA5 Suomi on vakiinnuttanut asemansa luotettavana toimijana Suomen markkinoilla.

1KOMMA5° on vuonna 2021 perustettu cleantech-startup, joka tarjoaa aurinkopaneelien, akkujen, lämpöpumppujen ja latauspalveluiden asennuksen yhden katon alta yksityisille omakotitalojen omistajille ja kaupallisten rakennusten omistajille Saksassa, Skandinaviassa, Espanjassa ja Australiassa.

Tanise Mondejar
PR- ja viestintäpäällikkö

Tanise Mondejar

Tanise@1komma5.fi
MOBILE +358 44 986 4967
Linkedin

Vill du läsa mer?