1KOMMA5° keräsi 215 miljoonaa euroa lisää osakepääomaa ja laajenee kuudella eri markkina-alueella

Julkaisija
Tanise Mondejar
Päivitetty
Lukuaika
2 min

1KOMMA5°:sta on tullut yksisarvinen! Vain 23 kuukautta perustamisen jälkeen 1KOMMA5° on saavuttanut 1 miljardin Yhdysvaltain dollarin arvon, mikä on osoitus räjähdysmäisestä kasvusta. G2VP:stä tulee uusi osakkeenomistaja ja sen johtavasta sijoittajasta Ben Kortlangistä hallituksen uusi varapuheenjohtaja.

“Olemme ylpeitä saadessamme tukea yhdeltä Yhdysvaltain tunnetuimmista teknologiasijoittajista jatkaessamme matkaamme kohti kestäviä energiaratkaisuja” - Philipp Schröder, CEO, 1KOMMA5°

Missiomme on maailma, jossa jokainen elää tuulesta ja auringonvalosta saadusta energiasta, ilmaseksi. Olemme nöyriä ja kiitollisia, että saimme kerättyä 215 miljoonan euron pääoman, mikä ylittää 150 miljoonan euron tavoitteemme reilusti. Olemme myös sopineet 215 miljoonan euron lisäosuuoption, joka voidaan maksaa osana uusien hankintojen kauppahintaa. Osakepääoman kasvu mahdollistaa investoinnit yhteensä jopa 430 miljoona euron tai 470 miljoona dollarin edestä arvoketjun vertikaaliseen integraatioon ja tuplaa panostuksemme virtuaalisten voimalaitoksiemme teknologiseen kehitysttämiseen.

Viimeisin hankintamme markkinajohtaja Viasol Tanskasta on laajentanut kattavuuttamme kuudelle markkina-alueelle, ja olemme innoissamme voidessamme jatkaa laajentumista Espanjaan, Itävaltaan ja Sveitsiin vuoden 2023 loppuun mennessä. Näille markkinoille laajentuessamme, voimme tarjota suuremmalle määrälle eurooppalaisia asiakkaita kestäviä energiaratkaisuja ja ajaa puhtaamman, sekä vihreämmän tulevaisuuden kehitystä.

Tietoa 1KOMMA5° Suomesta

1KOMMA5 Suomi, aiemmin tunnettu nimellä Solar Age Oy, on johtavia aurinkoenergian tarjoajia Suomessa. Yhtiöllä on yli kuuden vuoden kokemus alalta. Yli 5000 aurinkovoimalan ja 60 000 aurinkopaneelin asennuksen kokemuksella Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Pirkanmaan alueilla, 1KOMMA5 Suomi on vakiinnuttanut asemansa luotettavana toimijana Suomen markkinoilla.

1KOMMA5° on vuonna 2021 perustettu cleantech-startup, joka tarjoaa aurinkopaneelien, akkujen, lämpöpumppujen ja latauspalveluiden asennuksen yhden katon alta yksityisille omakotitalojen omistajille ja kaupallisten rakennusten omistajille Saksassa, Skandinaviassa, Espanjassa ja Australiassa.

Tanise Mondejar
PR- ja viestintäpäällikkö

Tanise Mondejar

Tanise@1komma5.fi
MOBILE +358 44 986 4967
Linkedin

Lisää uutisia