1KOMMA5° on saanut jopa 100 miljoonan euron rahoituksen BNP Paribasilta, Deutsche Bankilta ja LBBW:lta

Julkaisija
Tanise Mondejar
Päivitetty
Lukuaika
1 min
  • 1KOMMA5° varmistaa velkapääomaa pankeilta edelleen kasvua ja yritysostoja varten.

  • BNP Paribas, Deutsche Bank ja LBBW tarjoavat yhteensä 52,5 miljoonaa euroa ensimmäisessä vaiheessa. 1KOMMA5° suunnittelee laajentavansa tätä rahoituslinjaa yli 100 miljoonaan euroon osana syndikoitua rahoitusjärjestelyä.

  • Lisäksi teknologiaosastolle sijoitetaan lisää pääomaa 1KOMMA5°:n "Heartbeat" -ohjelmiston jatkokehitykseen ja laajentamiseen.

  • Micha Grüber, yksi perustajista ja talousjohtaja: "Tämä rahoitus on tärkeä rakennuspalikka matkalla pääomamarkkinoille, ja on saavutus tulla rahoituskelpoiseksi vain 2,5 vuotta perustamisen jälkeen, perustuen erittäin kannattavaan liiketoimintaan."

HAMPURI, Saksa 18. joulukuuta 2023 – 1KOMMA5°, aurinkoenergiajärjestelmien, lämpöpumppujen ja seinälatureiden johtavan ohjelmiston operaattori, varmistaa rahoituksen BNP Paribasilta, Deutsche Bankilta ja LBBW:ltä, osoittaen kykynsä kerätä pääomaa pankeilta vain 2,5 vuotta sen perustamisen jälkeen. Kolme pankkia tarjoavat yhteensä 52,5 miljoonaa euroa velkapääomaa ensimmäisessä vaiheessa. 1KOMMA5° aikoo laajentaa tätä rahoituslinjaa yli 100 miljoonaan euroon osana syndikoitua lainasopimusta. Hamburgissa sijaitseva CleanTech-yhtiö käyttää varoja edelleen kasvuun ja yritysostoihin ja sijoittaa myös lisäpääomaa teknologiaosastolle "Heartbeat" -ohjelmiston jatkokehitykseen ja laajentamiseen.

Philipp Schröder, yksi perustajista ja toimitusjohtaja 1KOMMA5°:ssa: "Käytämme tätä rahoitusta edelleen kasvuun ja yritysostoihin päästäksemme lähemmäs tavoitettamme elää ikuisesti tuulen ja auringonvalon voimalla ilmaiseksi. Samalla sijoitamme johdonmukaisesti teknologian kehitykseen ja Heartbeat-ohjelmistoomme."

Micha Grüber, yksi perustajista ja talousjohtaja 1KOMMA5°:ssa: "Tämä rahoitus on tärkeä rakennuspalikka matkalla pääomamarkkinoille, ja on saavutus tulla rahoituskelpoiseksi vain 2,5 vuotta perustamisen jälkeen, perustuen erittäin kannattavaan liiketoimintaan."

Sopimus seuraa 215 miljoonan euron Series B -rahoitusta osakepääomana ja lisäksi 215 miljoonan euron edustamista uusintaosakkuuksina kesäkuussa 2023, sekä kymmenien miljoonien euron sijoitusta syksyllä tänä vuonna VC "2150":sta.

Tietoa 1KOMMA5° Suomesta

1KOMMA5 Suomi, aiemmin tunnettu nimellä Solar Age Oy, on johtavia aurinkoenergian tarjoajia Suomessa. Yhtiöllä on yli kuuden vuoden kokemus alalta. Yli 5000 aurinkovoimalan ja 60 000 aurinkopaneelin asennuksen kokemuksella Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Pirkanmaan alueilla, 1KOMMA5 Suomi on vakiinnuttanut asemansa luotettavana toimijana Suomen markkinoilla.

1KOMMA5° on vuonna 2021 perustettu cleantech-startup, joka tarjoaa aurinkopaneelien, akkujen, lämpöpumppujen ja latauspalveluiden asennuksen yhden katon alta yksityisille omakotitalojen omistajille ja kaupallisten rakennusten omistajille Saksassa, Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa, Espanjassa ja Australiassa.

Tietoa 1KOMMA5°

1KOMMA5° tarjoaa "Heartbeat" -energiaohjelmistoplatformin ja luo virtuaalisen voimalaitoksen, joka kokoaa ja verkottaa asiakkaiden aurinkopaneelit, sähkövarastot, lämpöpumput ja latauspylväät, lisäten näin merkittävästi verkotettujen asiakasjärjestelmien kannattavuutta. Yritys tarjoaa myös asiakkailleen yhden pysähdyksen ratkaisun yksilöllisten ja älykkäiden energiaratkaisujen ostoon ja asennukseen. Lisäksi cleantech-startup hankkii johtavia yrityksiä sähköalalla erityisesti aurinkovoimalajärjestelmien, latausinfrastruktuurin ja lämpöpumppujen osalta ja tarjoaa yrittäjille vastineeksi käyttöön omia ohjelmistoratkaisujaan, keskitettyjä palveluita, niputettua hankintaa, kasvupääomaa ja käänteisosakkuutta 1KOMMA5° Holdingissa. Tavoitteena on kehittää Euroopan laajuinen markkinoiden johtava laitteisto- ja ohjelmistoplatformi, joka kykenee muuttamaan 500 000 rakennusta vuosittain ilmastoneutraaliksi voimanlähteeksi, lämmöksi ja liikkuvuudeksi. Tällä hetkellä 1KOMMA5° toimii yli 72 paikassa, joissa on noin 1 900 työntekijää Saksassa, Ruotsissa, Suomessa, Italiassa, Tanskassa, Espanjassa ja Australiassa.

Tanise Mondejar
PR- ja viestintäpäällikkö

Tanise Mondejar

Tanise@1komma5.fi
MOBILE +358 44 986 4967
Linkedin

Lisää uutisia