1KOMMA5° ostaa vahvasti kasvaneen kotimaisen aurinkoenergiayhtiö Solar Agen - tähtää markkinajohtajuuteen Suomessa

Porsche Venturesin osaomistama saksalainen puhtaan energian konserni 1KOMMA5° tuo Solar Agelle lisää resursseja kasvuun Suomessa. “Jatkossa pystymme tarjoamaan kaikki tärkeimmät uusiutuvan energian ratkaisut yhdeltä tiskiltä”, Solar Agen toimitusjohtaja Ricardo Pacheco sanoo.
Julkaisija
1KOMMA5° Suomi
Päivitetty
Lukuaika
2 min

Voimakkaassa kasvuvaiheessa oleva, Kaarinassa ja Espoossa toimiva aurinkosähköratkaisujen toteuttaja Solar Age Oy on saanut uuden, vahvan omistajan Saksasta.

Saksalainen 1KOMMA5° on ostanut enemmistöosuuden Solar Agesta sen perustajilta Ricardo Pachecolta sekä veljeksiltä Pasi ja Petri Seppälältä.

1KOMMA5° tunnetaan rakettimaisena kasvajana. Yhtiön perustaja, Saksan Teslan maajohtajana aiemmin toiminut Philipp Schröder on saanut sijoittajilta, mm. Porsche Venturesilta 300 miljoonan euron kassan tukeakseen maayhtiöiden kasvua. Konserni on reilussa vuodessa ostanut jo 20 yhtiötä Saksassa, Ruotsissa, Itävallassa, Espanjassa ja Australiassa.

Solar Age saa lisää resursseja palvella asiakkaitaan. Yhtiön toimitusjohtaja Pacheco kertoo, että uusi omistaja mahdollistaa nopeammat toimitusajat ja palveluiden entistä paremman kehittämisen.

“Tulevaisuudessa pystymme tarjoamaan kaikki tärkeimmät aurinkoenergian ratkaisut yhdeltä tiskiltä ja toimittamaan asiakkaille yhä alan laadukkaimmat laitteet”, Pacheco sanoo.

“Uuden omistajan ansiosta toimitusvarmuutemme pysyy korkealla tasolla. Voimme täyttää asiakkaillemme antamamme lupaukset myös jatkossa”, hän sanoo ja viittaa pandemian jälkeiseen komponenttipulaan ja logistiikkaongelmiin.

Solar Age tuo vuonna 2023 Suomeen myös 1KOMMA5°:n edistyneen sähkönkäytön ohjauspalvelun (Heartbeat). Palvelu auttaa pienentämään sähkölaskua ohjaamalla sähkönkäyttöä pörssisähkön halvimmille tunneille ja tuotantoa ja myyntiä kalleimmille tunneille.

Aurinkovoimaloita jo yhden ydinvoimalan verran

1KOMMA5° on asentanut tähän mennessä 42.000 aurinkovoimalaa, mikä vastaa yhden ydinvoimalan kapasiteettia. Ensi vuonna yhtiö tavoittelee saavuttavansa 600 miljoonan euron liikevaihdon.

Yhtiön Pohjoismaiden toimitusjohtajan Gunnar Jönssonin mukaan yhtiö haluaa olla johtava toimija Euroopan kotitalouksien muutoksessa kohti uusiutuvan energian käyttöä.

“Teemme sen auttamalla niitä siirtymään hiilineutraaliin sähköön, optimoimaan sen käyttöä ja siirtämään ylimääräisen sähkönsä kansainväliseen sähköverkkoon”.

“Tavoitteemme on, että vuoteen 2030 mennessä olemme auttaneet 1,5 miljoonaa kotitaloutta hiilineutraaliksi”, Jönsson sanoo.

1KOMMA5° tavoittelee Suomen markkinajohtajuutta

1KOMMA5° tavoittelee markkinajohtajuutta Suomen aurinkopaneelimarkkinassa ensi vuoden loppuun mennessä. Vahvasti kasvavalla Solar Agella on siinä tärkeä rooli.

Solar Age on tämän vuoden loppuun mennessä asentanut yli 2.000 järjestelmää pääosin Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla. Yhtiön liikevaihto nousee tänä vuonna yli yhdeksään miljoonaan euroon viime vuoden 2,6 miljoonasta eurosta.

Jönsson kertoo, että tämän lisäksi yhtiö tulee käyttämään seuraavan 12 kuukauden aikana 30 miljoonaa euroa yritysostoihin Suomessa.

1KOMMA5° avaa pääkaupunkiseudulla oman lippulaiva -showroominsa, joka esittelee pienkiinteistön mahdollisuuksia muuttaa niin sähkönkäyttö, lämmitys kuin liikkuminenkin täysin hiilivapaaksi. Aurinkoenergian lisäksi tiloissa esitellään akkuratkaisuja, sähköautojen latausmahdollisuuksia ja lämpöpumppuja. Näyttelytilat on aiemmin avattu Hampurissa, Tukholmassa, Münchenissä ja Sydneyssä.

Pääomistajan muutoksesta huolimatta Solar Age pysyy jatkossakin suomalaisena yhtiönä. 1KOMMA5° tulee silti näkymään yhtiön brändissä.

Tietoa 1KOMMA5° Suomesta

1KOMMA5 Suomi, aiemmin tunnettu nimellä Solar Age Oy, on johtavia aurinkoenergian tarjoajia Suomessa. Yhtiöllä on yli kuuden vuoden kokemus alalta. Yli 5000 aurinkovoimalan ja 60 000 aurinkopaneelin asennuksen kokemuksella Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Pirkanmaan alueilla, 1KOMMA5 Suomi on vakiinnuttanut asemansa luotettavana toimijana Suomen markkinoilla.

1KOMMA5° on vuonna 2021 perustettu cleantech-startup, joka tarjoaa aurinkopaneelien, akkujen, lämpöpumppujen ja latauspalveluiden asennuksen yhden katon alta yksityisille omakotitalojen omistajille ja kaupallisten rakennusten omistajille Saksassa, Skandinaviassa, Espanjassa ja Australiassa.

Tanise Mondejar
PR- ja viestintäpäällikkö

Tanise Mondejar

Tanise@1komma5.fi
MOBILE +358 44 986 4967
Linkedin

Lisää uutisia