1KOMMA5° saapuu Alankomaiden markkinoille hankkimalla johtavan aurinkoenergian tarjoajan "Zonduurzaam"

Julkaisija
Tanise Mondejar
Päivitetty
Lukuaika
1 min
  • Zonduurzaam liittyy 1KOMMA5°:een johtaakseen markkinatarjontaa Alankomaissa. 

  • Yli 10 000 asennetulla järjestelmällään Zonduurzaam kuuluu johtaviin hollantilaisiin tarjoajiin.

  • 1KOMMA5°  aikoo tuoda energianhallintaratkaisunsa "Heartbeatin" sekä lämpöpumput Alankomaihin, mukaan lukien dynaamisen sähkön hinnoittelujärjestelmän.

HAMPURI, Saksa / DEVENTER, Alankomaat, 6. helmikuuta 2024 – 1KOMMA5°, johtava eurooppalainen tarjoaja CO2-neutraaleille energiaratkaisuille, kuten aurinkoenergiajärjestelmille, lämpöpumpuille ja seinälatureille, on saapunut Alankomaiden markkinoille hankkimalla Zonduurzaamin. Deventerissä sijaitseva yritys, jonka perustivat ja jota johtavat veljekset Koen ja Thomas Rozendom, on yksi aurinko- ja akkuratkaisujen markkinajohtajista Alankomaissa, myytyään ja asennettuaan yli 10 000 energiajärjestelmää.

”Koen ja Thomas ovat rakentaneet erittäin nopeasti kasvavan ja menestyksekkään yrityksen, ja he edustavat juuri sitä asennetta, kulttuuria ja omistautumista, jota etsimme Alankomaiden markkinoille saapuessamme”, sanoo Philipp Schröder, 1KOMMA5°:n toimitusjohtaja ja perustajajäsen.

Saksan uusin energiayksisarvinen on viime vuosina nopeimmin kasvava energiayritys, kasvattaen liikevaihtoaan yli 2000% vuosina 2021–2023. Start-up tavoittelee kehittävänsä eurooppalaista yhden pysähdyksen kauppaa yksityisille ja yritysasiakkaille, jotka haluavat hyödyntää  aurinkoenergiaa, lämpöpumppuja ja sähköautojen latausta kotona yhtenäisenä integroituna laitteisto- ja ohjelmistoratkaisuna.

Liittymällä 1KOMMA5°-ryhmään Zonduurzaam voi tuoda start-upin koko tuote- ja ohjelmistovalikoiman miljoonille asiakkaille Alankomaissa. Pääkonttoristaan Deventeristä ja yhteensä kuudesta sijainnista, mukaan lukien Rotterdam, Amersfoort, Nijmegen, Heerenveen, Zonduurzaam toimii kaikissa suurimmissa kaupungeissa ja alueilla Alankomaissa. Sadan asiantuntijan tiiminsä kanssa yritys asensi lähes 5 000 energiajärjestelmää vuonna 2023.

"Heartbeat-energianhallintajärjestelmän, 1KOMMA5°-optimointiohjelmiston ja integroitujen dynaamisten tariffien tuominen markkinoille on olennaista, jotta yhtiömme kehittyy aurinkoenergiakeskeisestä todelliseksi keskitetyksi puhtaan energian ja liikkuvuuden yhden pysähdyksen palvelupisteeksi", lisää Koen. Rozendom, Zonduurzaamin toimitusjohtaja ja perustaja.  "Jaamme näkemyksen 1KOMMA5°:n kanssa siitä, että asiakkaat haluavat yhteydessä olevia ja täysin integroituja ratkaisuja, eri tarjoajilta peräisin olevien laitteistokomponenttien sijaan. Yhdessä meillä on ainutlaatuinen mahdollisuus nopeuttaa siirtymistä CO2-neutraaliin elämään Alankomaissa.”

Hollannin uusiutuvan energian teollisuudella on valtava potentiaali. Toisaalta lämpöpumppujen tukiohjelma ISDE tarjoaa jopa 5 100 euron tukia. Kuitenkin asiakkaat voivat hyötyä älykkäästä Heartbeat-energianhallintajärjestelmästä erityisesti Alankomaiden nettojen mittausohjelman vaiheen päättymisen jälkeen. Vuonna 2022 Alankomaat saavutti yli 2 miljoonaa asennusta, mikä vastaa jopa 25% maan taloista.

1KOMMA5° toimii nyt Saksassa, Ruotsissa, Suomessa, Espanjassa, Tanskassa, Alankomaissa ja Australiassa. Uuden hollantilaisen kumppanin kanssa start-up aikoo laajentua palvellakseen myös eurooppalaisia liike- ja moniportfolion kiinteistönomistajia, jotka haluavat vähentää riippuvuuttaan fossiilisista energialähteistä.

Tietoa 1KOMMA5° Suomesta

1KOMMA5 Suomi, aiemmin tunnettu nimellä Solar Age Oy, on johtavia aurinkoenergian tarjoajia Suomessa. Yhtiöllä on yli kuuden vuoden kokemus alalta. Yli 5000 aurinkovoimalan ja 60 000 aurinkopaneelin asennuksen kokemuksella Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Pirkanmaan alueilla, 1KOMMA5 Suomi on vakiinnuttanut asemansa luotettavana toimijana Suomen markkinoilla.

1KOMMA5° on vuonna 2021 perustettu cleantech-startup, joka tarjoaa aurinkopaneelien, akkujen, lämpöpumppujen ja latauspalveluiden asennuksen yhden katon alta yksityisille omakotitalojen omistajille ja kaupallisten rakennusten omistajille Saksassa, Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa, Espanjassa ja Australiassa.

Tietoa 1KOMMA5°

1KOMMA5° tarjoaa "Heartbeat" -energiaohjelmistoplatformin ja luo virtuaalisen voimalaitoksen, joka kokoaa ja verkottaa asiakkaiden aurinkopaneelit, sähkövarastot, lämpöpumput ja latauspylväät, lisäten näin merkittävästi verkotettujen asiakasjärjestelmien kannattavuutta. Yritys tarjoaa myös asiakkailleen yhden pysähdyksen ratkaisun yksilöllisten ja älykkäiden energiaratkaisujen ostoon ja asennukseen. Lisäksi cleantech-startup hankkii johtavia yrityksiä sähköalalla erityisesti aurinkovoimalajärjestelmien, latausinfrastruktuurin ja lämpöpumppujen osalta ja tarjoaa yrittäjille vastineeksi käyttöön omia ohjelmistoratkaisujaan, keskitettyjä palveluita, niputettua hankintaa, kasvupääomaa ja käänteisosakkuutta 1KOMMA5° Holdingissa. Tavoitteena on kehittää Euroopan laajuinen markkinoiden johtava laitteisto- ja ohjelmistoplatformi, joka kykenee muuttamaan 500 000 rakennusta vuosittain ilmastoneutraaliksi voimanlähteeksi, lämmöksi ja liikkuvuudeksi. Tällä hetkellä 1KOMMA5° toimii yli 72 paikassa, joissa on noin 1 900 työntekijää Saksassa, Ruotsissa, Suomessa, Italiassa, Tanskassa, Espanjassa ja Australiassa.

Tanise Mondejar
PR- ja viestintäpäällikkö

Tanise Mondejar

Tanise@1komma5.fi
MOBILE +358 44 986 4967
Linkedin

Lisää uutisia