Turku ja 1KOMMA5° Suomi solmivat kumppanuuden aurinkojärjestelmien asentamiseksi julkisiin rakennuksiin

Turku on tehnyt sopimuksen 1KOMMA5° Suomen kanssa aurinkojärjestelmien asennuksista kahden vuoden ajaksi. Tavoitteena on hankkia vuosittain 3-10 uutta voimalaa, ja vuotuinen hankinta on kuusinumeroinen. Turun tavoitteena on olla johtava ilmasto- ja luontokaupunki ja saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2029 mennessä.
Julkaisija
Tanise Mondejar
Päivitetty
Lukuaika
3 min

KAARINA, Suomi, 6. kesäkuuta 2024 - Turun kaupunki on solminut sopimuksen 1KOMMA5° Suomen kanssa aurinkojärjestelmien asennuksista seuraavan kahden vuoden ajan. Turun kaupungin tavoitteena on hankkia rakennuksiinsa vuosittain voimaloiden koosta riippuen kolmesta kymmeneen uutta aurinkovoimalaa. Vuotuisen hankinnan suuruus on kuusinumeroinen euromäärää. Turun kaupungin tavoitteena on tulla yhdeksi maailman johtavista ilmasto- ja luontokaupungeista ja tämä projekti on yksi askel kohti hiilineutraaliuden saavuttamista vuoteen 2029 mennessä.

1KOMMA5° Suomi on itsenäinen markkinajohtaja asuin- ja kaupallisten aurinkojärjestelmien asennuksissa Suomessa, kuten aurinkopaneelien, akustojen, latausasemien sekä ilmalämpöpumppujen.

Kahden vuoden julkinen sopimus tähtää aurinkojärjestelmien asentamiseen eri julkisiin rakennuksiin kaupungissa osana jatkuvia pyrkimyksiä parantaa energiatehokkuutta ja edistää kestävää kehitystä. Turun tavoitteena on olla hiilineutraali kaupunki vuoteen 2029 mennessä. Kaupungin ilmastosuunnitelmassa määriteltyihin toimenpiteisiin kuuluu energiajärjestelmän uudistaminen. Turku on saanut tunnustusta Euroopan komissiolta uraauurtavasta roolistaan EU:n "100 hiilineutraalia ja älykästä kaupunkia" -ohjelman ilmastokaupunkisopimuksen toteuttamisessa hiilidioksidipäästöjen vähennykseen.

”Aurinkovoimaloiden puitesopimushankinta helpottaa merkittävällä tavalla oman uusiutuvan energian tuotannon lisäämistä kaupungin rakennuksissa. Yhteistyömme on lähtenyt sujuvasti liikkeelle ja odotan innolla ensimmäisten kohteiden valmistumista”, sanoo Turun kaupungin energiapäällikkö Tero Viander.

Projekti kattaa aurinkojärjestelmien asennuksen valittuihin julkisiin rakennuksiin, joista ensimmäisten joukossa on Impivaaran uimahalli.Impivaaran uimahallin aurinkovoimalan asennustyöt alkavat heinäkuussa. Uimahallin sähkönkulutus sallisi nyt asennettavaan nähden moninkertaisen kokoisen aurinkovoimalan, mutta soveltuvalle katto-osuudelle on mahdollista asentaa noin 100 kWp aurinkovoimalakokonaisuus. Voimala pystyy tuottamaan kesäpäivinä parhaimmillaan yli puolet hallin sähkönkulutuksesta.On odotettavissa, että aurinkopaneelien tuottama energia käytetään 100-prosenttisesti rakennusten sähköntarpeisiin, mikä ei ainoastaan merkittävästi vähennä näiden energian kustannuksia, vaan myös toimii käytännön esimerkkinä uusiutuvan energian eduista yhteisölle.

Toinen kesän aikana aurinkovoimalan saava rakennus on Halisten päiväkoti Paavinkadulla. Rakennuksen katolle asennetaan yli 10 kWp aurinkovoimala, joka tuottaa vuodessa noin 9 000 kWh sähköä.

"1KOMMA5° Suomi on sitoutunut toteuttamaan teknologioita, jotka merkittävästi vähentävät CO2-päästöjä, kuten nimemme heijastaa, mikä viittaa tavoitteeseemme rajoittaa maapallon lämpeneminen 1,5°C:seen. Turusta lähtöisin olevana yrityksenä olemme innoissamme voidessamme edistää Turun kestävän kehityksen tavoitteita ja uskomme, että tämä projekti on merkittävä virstanpylväs kestävän kehityksen ja ilmastonmuutoksen torjunnan edistämisessä," sanoo Ricardo Pacheco, 1KOMMA5° Suomen toimitusjohtaja.

Tietoa 1KOMMA5° Suomesta

1KOMMA5 Suomi, aiemmin tunnettu nimellä Solar Age Oy, on johtavia aurinkoenergian tarjoajia Suomessa. Yhtiöllä on yli kuuden vuoden kokemus alalta. Yli 5000 aurinkovoimalan ja 60 000 aurinkopaneelin asennuksen kokemuksella Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Pirkanmaan alueilla, 1KOMMA5 Suomi on vakiinnuttanut asemansa luotettavana toimijana Suomen markkinoilla.

1KOMMA5° on "Heartbeat" -energiaohjelmiston tarjoaja ja luo virtuaalisen voimalan, joka yhdistää asiakkaiden aurinkopaneelit, sähkövarastot, lämpöpumput ja latauspisteet energia-markkinoille lisätäkseen kytkettyjen energiasysteemien kannattavuutta. Yritys tarjoaa myös asiakkailleen yhden pysähdyksen kaupan yksilöllisten ja älykkäiden energiaratkaisujen ostoon ja asentamiseen. Kiihdyttääkseen kansainvälistä kasvua, puhdastekniikan aloittava yritys hankkii johtavia yrityksiä sähköalalla erityisesti aurinkovoimalaitosten, latausinfrastruktuurin ja lämpöpumppujen osalta ja tarjoaa yrittäjille vastineeksi omien ohjelmistoratkaisujen käyttöä, keskitettyjä palveluita, niputettua ostamista, kasvupääomaa ja käänteistä osakeomistusta 1KOMMA5° Holdingissa. Tavoitteena on kehittää Euroopan laajuinen, markkinajohtava laite- ja ohjelmisto alusta, joka pystyy muuttamaan 500 000 rakennusta vuodessa ilmastoneutraaliksi energiantuotannossa, lämmössä ja liikkuvuudessa. Tällä hetkellä 1KOMMA5° operoi yli 75 paikassa noin 2 200 työntekijän kanssa Saksassa, Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa, Espanjassa, Alankomaissa ja Australiassa.

Tanise Mondejar
PR- ja viestintäpäällikkö

Tanise Mondejar

Tanise@1komma5.fi
MOBILE +358 44 986 4967
Linkedin

Lisää uutisia