Aurinkosähkön varastointi akulla - Onko se mahdollista?

Kesäkuukausina aurinkosähköjärjestelmäsi tuottaa yleensä enemmän sähköä kuin tarvitset. Saat näin sähköä yli oman tarpeesi ja voit joko myydä sen sähköyhtiön kautta tavalliseen sähköverkkoon tai varastoida sen aurinkopaneelien akkuun. Tässä artikkelissa käsittelemme aurinkopaneeleja ja akun varastointia.
Julkaisija
1KOMMA5° Suomi
Päivitetty
Lukuaika
2 min
Aurinkopaneeli akkut

Miten ne toimivat?

Hybridijärjestelmässä käytetään samanlaista invertteriä, joka muuntaa aurinkopaneelien tasavirran vaihtovirraksi. Tämä säästää tilaa ja akku voidaan ladata suoraan aurinkosähköjärjestelmästä. On myös akkutyyppejä, jotka ovat yhteydessä invertteristä riippumatta. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluat lisätä aurinkopaneelin akun jälkikäteen.

Aurinkopaneeli akku voi olla joko lattia- tai seinään asennettava. Useimmat, jotka valitsevat akun sähkön varastointiin katolla olevista aurinkopaneeleista, pysyvät yhteydessä yleiseen sähköverkkoon niille ajoille, jolloin aurinkopaneelit tai akku eivät tuota tarpeeksi sähköä tarpeiden kattamiseen.

Täysin itsenäinen järjestelmä, niin sanottu off grid, tarkoittaa, että kiinteistö ei ole yhteydessä yleiseen sähköverkkoon. Tämä ei tule kyseeseen omakotitaloissa. Mökit saattavat olla off grid järjestelmiä, jos sähköä ei tarvita talvella.

Ett väggmonterat energilagrings batteri för solceller som hänger på en trävägg
Kuva: kuinka aurinkopaneeliakku auttaa varastoimaan aurinkoenergiaa

Aurinkopaneelin akkuihin liittyvät edut

  • Voit varastoida itse tuottamasi aurinkosähkön.

  • Tulet omavaraisemmaksi ja vähemmän riippuvaiseksi markkinoiden sähköhinnoista.

  • Käyttämäsi sähkö on ympäristöystävällistä, mikä vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä.

  • Talviaikana voit hyödyntää halvempaa yö sähköä ja ladata akut yöllä ja käyttää sähkön päivällä.

Lisää aurinkosähkön hyödyntämistä akkuteknologialla ja energianhallinnalla

Asentamalla sähkövarastointijärjestelmän akun muodossa, voit lisätä itse tuotetun aurinkosähkön käyttöä. Voit yksinkertaisesti varastoida ylimääräisen vihreän sähkön, jota voit sitten käyttää, kun aurinko ei enää paista.

Sähkön varastointi akkuun tarkoittaa, että voit lisätä itse tuotetun vihreän sähkön käyttöä ja olet näin vähemmän riippuvainen markkinoiden nousevista sähkön hinnoista. 

Heartbeat-energianhallintajärjestelmämme avulla oma kulutuksesi optimoidaan. Vähennät tarvetta ostaa sähköä ja tulet näin omavaraisemmaksi. Kuluttamatta jäänyt sähköylijäämä varastoidaan väliaikaisesti, mikä parantaa sähkötalouttasi päivän aikana.

Näiden vinkkien ja tietojen avulla voit ottaa askelia kohti omavaraisempaa ja ympäristöystävällisempää tulevaisuutta hyödyntäen aurinkosähköä ja akkuteknologiaa.

Esimerkki 1Komma5 Suomen täydellisestä energian varastointijärjestelmästä aurinkokennoilla "Heartbeat". Kuvassa näkyy kuinka kaikki komponentit on kytketty talossa.

Näiden vinkkien ja tietojen avulla voit ottaa askelia kohti omavaraisempaa ja ympäristöystävällisempää tulevaisuutta hyödyntäen aurinkosähköä ja akkuteknologiaa.

Haluatko lukea lisää?