Aurinkopaneelien asennus: miten järjestelmän asennus toteutetaan ja paljonko se maksaa?

Harkitsetko aurinkopaneelien asentamista, mutta tunnet epävarmuutta siitä, miten prosessi etenee? Voit olla levollisin mielin. Olemme täällä ohjaamassa sinua koko matkan ajan - alusta loppuun. Kanssamme olet turvallisissa käsissä, aina ensimmäisestä tapaamisesta itse aurinkopaneelien asentamiseen katollesi. Jatka lukemista saadaksesi lisätietoja siitä, miten voit aloittaa oman aurinkosähkön tuotannon.
Julkaisija
1KOMMA5° Suomi
Päivitetty
Lukuaika
5 min
KUSTANNUKSET

Paljonko aurinkopaneelien asennus maksaa?

Kuinka paljon aurinkopaneelien asentaminen sitten maksaa? No, se voi vaihdella ja riippua tekijöistä kuten järjestelmän koosta, aurinkopaneelien mallista ja kattotyypistä. Usein kustannus ilmaistaan asennettua kilowattia (kW) kohden. Tällä hetkellä aurinkopaneelien asennuskustannukset normaalikokoiselle omakotitalolle vaihtelevat tyypillisesti 1 000 ja 1500 euron välillä per kilowatti (kW). Esimerkiksi 10,4 kW:n aurinkopaneelijärjestelmän hinta voi olla noin 11 000 euroa.

Aurinkopaneelien asennuksen hinta voi vaihdella paljon eri asentajien ja toimittajien välillä. Hintaan voivat vaikuttaa monenlaiset tekijät, kuten lisäpalvelut ja katon erityisominaisuudet. On suositeltavaa pyytää tarjouksia useilta eri aurinkopaneelien toimittajilta ja vertailla huolellisesti, mitä kukin hinta pitää sisällään. Lisäksi on hyvä muistaa, että kotitalousvähennys on mahdollista saada asennustyön osuudesta.

AURINKOPANEELIEN ASENNUS AMMATTITAIDOLLA

Voiko aurinkopaneeleita asentaa itse?

Ei, voimassa olevan lainsäädännön mukaan aurinkopaneelien asentaminen itse ei ole sallittua. Aurinkopaneelijärjestelmän asentaminen vaatii ammattitaitoista asiantuntemusta ja sen on oltava rekisteröidyn sähköasennusyrityksen suorittama. Tämän säännön tarkoitus on taata, että asennus noudattaa kaikkia tarvittavia turvallisuusstandardeja ja Tukesin määräyksiä.

Ennen asennusta tarvitaan katon kunnon arviointi sekä tarvittavat hyväksynnät verkkoyhtiöiltä. Siksi onkin tärkeää valita asennukseen kokenut ja luotettava ammattilainen, jotta aurinkopaneelijärjestelmäsi asennetaan turvallisesti ja tehokkaasti.

ASENNUS & TUKI

Valmistelut aurinkopaneelien asennusta varten

Aurinkopaneelien asentaminen on jännittävä prosessi. Jos olet epävarma siitä, miten prosessi etenee, ei ole syytä huoleen. Me 1KOMMA5° Suomessa olemme kanssasi koko matkan ajan, alkaen ensimmäisestä tapaamisesta siihen hetkeen, kun aurinkopaneelit ovat katollasi ja tuottavat puhdasta energiaa. Myös asennuksen jälkeen varmistamme, että saat nauttia optimaalisesta aurinkosähkön tuotannosta.

Aloitamme aina ensimmäisellä tapaamisella - täysin ilmaiseksi tietysti. Käymme läpi sekä talosi että sinun odotuksesi asennusta kohtaan. Meille on  tärkeää ymmärtää odotuksesi asennuksen suhteen. Vastaamme myös kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin, joita sinulla voi olla matkan varrella.

ASENNUKSEN SUUNNITTELU

Katon arviointi ennen asennusta

Jotta voidaan määrittää, sopiiko kattosi aurinkopaneelien asentamiseen, tarkastellaan tekijöitä kuten katon kokoa, sen kaltevuutta, mahdollista varjostusta, nykyistä sähkönkulutusta ja pääsulakkeen kokoa. Nämä ovat tekijöitä, jotka ovat ratkaisevassa asemassa aurinkopaneelien asennuksessa.

1KOMMA5° Suomessa aloitamme aina optimaalisen ratkaisun suunnittelun ensimmäisen tapaamisen jälkeen, ottaen huomioon kiinteistösi erityispiirteet. Sinun toiveesi asiakkaana ovat meille myös olennaisen tärkeitä, sillä tavoitteenamme on tarjota sinulle parhaiten sopiva ratkaisu.

Seuraavassa tapaamisessamme esittelemme sinulle ehdotetun järjestelmän, käymme yksityiskohtaisesti läpi tarjouksemme, ja kerromme mitä voit odottaa järjestelmältäsi normaalissa aurinkovuodessa - tämä sisältää tiedot järjestelmän koosta, paneelien sijoittelusta ja ennustetusta energiantuotannosta. Samalla vastaamme kaikkiin mahdollisiin kysymyksiisi, jotka voivat olla nousseet esiin prosessin aikana.

AURINKOPANEELIEN TOIMITTAJAN VALINTA

Miten valitsen oikean asentajan?

Kun olet valitsemassa aurinkopaneelien asentajaa, on tärkeää ottaa huomioon useita seikkoja. Ensinnäkin, pyydä ja tarkasta asentajan referenssit sekä aiemmat työnäytteet. Tämä auttaa sinua arvioimaan asentajan luotettavuutta ja työn laatua.

Lisäksi on suositeltavaa tutustua aurinkopaneelien asennusprosessiin etukäteen. Kun tiedät prosessin perusvaiheet, voit osallistua keskusteluun aktiivisemmin ja esittää perusteltuja kysymyksiä. Tämä tietämys antaa sinulle paremmat valmiudet arvioida asentajan ehdotuksia ja työn laatua.

TÄRKEÄT VAIHEET

Seuraa tätä tarkistuslistaa, jos valitset asentajan itse:

  • Valitse pätevä sähköasentaja: Varmista, että sähköasentaja on rekisteröity Tukesin rekisteriin, mikä varmistaa, että hänellä on tarvittavat pätevyydet ja luvat aurinkopaneelijärjestelmien asentamiseen.

  • Hanki referenssejä: Pyydä ja tarkista asentajan aiempien asiakkaiden suositukset ja referenssit. Tämä auttaa sinua arvioimaan asentajan kokemusta, luotettavuutta ja ammattitaitoa.

  • Tarkista katon kunto ja takuut: Varmista, että kattosi on riittävän hyvässä kunnossa aurinkopaneelien asennusta varten ja että asennus ei vaikuta kattotakuisiin. Tarvittaessa konsultoi asiantuntijaa katon kunnon arvioimiseksi.

  • Valitse oikea aurinkopaneelipaketti: Valitse aurinkopaneelijärjestelmä, joka vastaa parhaiten tarpeitasi ja olosuhteitasi, ottaen huomioon tekijät kuten sijainti, energiantarve ja esteettiset toiveet. Keskustele asiantuntijoiden kanssa löytääksesi parhaiten sopivan ratkaisun.

AURINKOPANEELIT ASENNETTUNA

Turvallinen aurinkopaneelien asennus 1KOMMA5° Suomen kanssa

Kun valitset meidät aurinkopaneelijärjestelmäsi toimittajaksi, takaamme sinulle sujuvan ja turvallisen prosessin alusta loppuun.

Tarjoamme apua myös asennuksessa, varmistaen, että kaikki vaiheet suoritetaan ammattimaisesti ja huolellisesti. Kun olet päättänyt asentaa aurinkopaneelit katollesi, lähetämme ennakkovaroituksen verkonhaltijalle, sillä tarvitsemme heidän hyväksyntänsä ennen asennuksen aloittamista.

Lisäksi suoritamme tarkat arvioinnit aurinkopaneelijärjestelmän kestävyydestä lumikuormaa ja tuulta vastaan, mikä on olennaista oikeaoppisen ja turvallisen asennuksen suunnittelussa.

Näin varmistamme, että aurinkopaneelijärjestelmäsi on turvallinen, tehokas ja pitkäikäinen.

ASENNUKSEN KESTO

Kuinka kauan aurinkopaneelien asennus kestää?

Kun on aika asentaa aurinkopaneelisi, otamme sinuun yhteyttä ja sovimme päivämäärän kanssasi. Asennus kestää yleensä 1-3 päivää, riippuen kohteen erityispiirteistä ja asennuksen laajuudesta. Asennuksen päätteeksi suoritamme aina järjestelmän perusteellisen testauksen varmistaaksemme, että kaikki toimii odotetusti.

Testauksen jälkeen annamme sinulle perusteellisen opastuksen järjestelmäsi toimintaan, jotta ymmärrät, miten voit seurata ja hyödyntää tuottamaasi aurinkoenergiaa. Tämän jälkeen olet valmis aloittamaan aurinkopaneelijärjestelmäsi käytön ja nauttimaan uusiutuvan energian eduista kotitaloudessasi!

TUOTA PUHDASTA ENERGIAA

Nyt voit alkaa tuottamaan edullista ja puhdasta aurinkoenergiaa itse!

Jos sinulle herää lisäkysymyksiä tai tarvitset apua järjestelmäsi kanssa, olemme aina valmiita auttamaan, oli kyseessä sitten iso tai pieni asia. Voit ottaa meihin yhteyttä milloin tahansa tai tutustua verkkosivuillamme oleviin usein kysyttyihin kysymyksiin, josta saatat löytää vastauksia mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin.